'Green Card' başvuruları başladı

Düzenleyen:
'Green Card' başvuruları başladı

YAŞAM Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ve Kongre yetkisiyle yapılmakta olan Çeşitlilik Göçmen Vize Programı (DV) kapsamında her yıl gerçekleştirilen Yeşil Kart Kurası (Green Card) başvuruları 3 Ekim tarihinde başladı.

ABD Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medya hasaplarından yapılan açıklamaya göre, DV-2019 programı için başvuru yapacak olan kişilerin başvurularını 7 Kasım Salı gününe kadar elektronik olarak www.dvlottery.state.gov adresinden yapmaları gerekiyor.

Açıklamada, yoğunluktan dolayı web sitesinde oluşabilecek gecikmeler nedeniyle ilgilenenlerin başvuru yapmak için "son haftayı beklememesi" salık verildi ve "Geç başvurular veya kağıt üzerinden yapılan başvurular kabul edilmeyecek" uyarısı yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Göçmenlik Programı her yıl Amerika'ya az göçmen gönderen ülkelerin vatandaşlarına rastgele seçim yöntemiyle 55,000 göçmen vizesi alma şansı sağlıyor. DV programına kayıt olmak herhangi bir ücrete tabi değil. Kurayı kazanan kişilerin vize alabilmeleri için gerekli eğitim ve/veya iş koşullarını sağlamaları ve diğer gereklilikleri yerine getirmeleri gerekmektedir. Her sene düzenlenen DV programından, basit ama katı bazı kurallarla sınırlandırılmış yeterlilik şartlarına uyan kişiler yararlanabiliyor. DV programını kazananlar, bilgisayar tarafından rastgele yapılan bir çekiliş neticesinde belirleniyor. Vizeler, altı coğrafi bölge arasında paylaştırılıyor ve bu bölgelerde bulunan hiçbir ülke, ilgili sene içinde verilecek olan vizelerin toplamının yüzde yedisini aşamıyor."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...