Afyonkarahisar’da 18 FETÖ sanığı hakim karşısına çıktı

Düzenleyen:
Afyonkarahisar’da 18 FETÖ sanığı hakim karşısına çıktı

YAŞAM Haberleri

Afyonkarahisar’da görülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davalarında 6’sı tutuksuz 18 şahıs hakim karşısına çıktı. Şahıslardan 7’sine çeşitli hapis cezaları verilirken, 1 kişinin beraatına 2 kişinin ise tahliyesine karar verildi.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmalarda, tutuksuz yargılanan şahıslar Erkan Ö., Hüseyin A., Nazire U., Münir Y., Rıdvan Taban ve Musa Demirtaş ile, tutuklu sanıklar Ahmet Kaytan, Aysel Kodal, Yasin Dursun, Mehmet Ali Genelioğlu, Mikail Kaya, Sabrizan Başçı, Ahmet Uslu, Gazi Karahan, Musa Celep, Mustafa Durmaz, Zahide Demren ve Rıza Yılmaz 18 kişi hakim karşısına çıktı. 

Silahlı terör örgütü üyeliği suçlaması ile yargılanan şahıslar duruşmalarda savunma yaptılar. Terör örgütü üyesi olmadıklarını iddia eden şahıslar kendileri hakkındaki iddiaları da reddettiler. Görülen duruşmalar sonrasında Erkan Ö.’nün beraatına karar verilirken, Münür Yılmaz 6 yıl 3 ay, Rıdvan Taban 4 yıl 7 ay, Mehmet Ali Genelioğlu 6 yıl 3 ay, Musa Demirtaş 7 yıl 6 ay, Sabrizan Başçı 5 yıl, Musa Celep 8 yıl 3 ay, Rıza Yılmaz 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezalarına çarptırıldılar. Diğer 10 sanığın duruşmaları ile ileri bir tarihe ertelendi.Mahkeme heyeti ayrıca ceza alan Mehmet Ali Genelioğlu ve Sabrizan Başçı’nın tahliyesine de karar verdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...