Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dolandırıcılar sahte evrakla arsayı üstlendi

Dolandırıcılar sahte evrakla arsayı üstlendi

YAŞAM Haberleri

7 milyon değerindeki arsasına satış tedbiri koydurduğu için sadece uzaktan bakabilen müteahhit, eşkâli belli olan suçluların yakalanmasını istiyor.

Antalya'da müteahhitlik yapan Mustafa Taşkın (50), Almanya'da yaşayan babası Hüseyin Taşkın'ın Varsak Karşıyaka Mahallesi'ndeki 6 dönümlük arazisini değerinin altında sattığını duydu. Şahıs, babasını aradığında böyle bir satış yapılmadığını belirledi. Durumu araştıran oğul Taşkın, iddiasına göre, arsanın sahte evrak düzenleyen dolandırıcılar tarafından kendi üstlerine geçirildiğini tespit etti. Şüphelilerin belirlenmesine rağmen 1 buçuk yıldır tapuyu gere alamadıklarını söyleyen Mustafa Taşkın "Evraklar incelendiğinde Almanya'da olan babam, yanında yaşayan ve 8 yıldır Türkiye'ye gelmeyen kardeşime satış yetkisi vermiş. Kardeşim de tarlayı 400 yüz bin lira taksitle 1 milyon 200 bin liraya başkasına satmış gözüküyordu. Ancak imzalar sahte çıktı. Kardeşimin fotoğrafının yerinde başka birinin fotoğrafı olduğunu gördük. Bu işlemleri de noterden yapmış gözüküyorlardı. Hemen satışı durdurduk. Emlakçı arkadaşım 'Arsanızın değeri 7 milyon lira, niye bu kadar ucuza satıyorsunuz' demeseydi durumdan haberimiz olmayacaktı. Tapuda kardeşimin yerine geçen kişinin kamera kayıtları var. Hâlâ yakalanmadılar. Arsamın geri gelmesini suçluların cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...