Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Komando' olmak için Fransa'dan Türkiye'ye geldi

Düzenleyen:
'Komando' olmak için Fransa'dan Türkiye'ye geldi

YAŞAM Haberleri

Fransa'da doğup büyüyen ve bedelli askerlik yerine "komando" olarak vatani görevini yapmak isteyen Emre Karakuş'a Afyonkarahisar'da düğün gibi asker eğlencesi düzenlendi.

Sandıklı Belediye Düğün Sarayı'nda gerçekleştirilen programa, çok  sayıda asker adayı ve davetliler katıldı.

Emre Karakuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki ağabeyinin bedelli  askerlik yaptığını ancak kendisinin komando olmayı çok istediğini söyledi.

Sandıklı Askerlik Şubesine giderek, askerlik başvurusu sırasında bu  talebini ilettiğini belirten Karakuş, Manisa Kırkağaç'ta jandarma komando olarak  vatani görevini yapacak olmanın sabırsızlık ve mutluluğunu yaşadığını vurguladı.

Karakuş, ailesinin de kendisine büyük destek olduğunu dile getirerek,  "Askerleri çok severdim. Asker olmak isterdim. Babam da şans verdi, 'git oğlum'  dedi. Vatanımı korumaya geldim ben buraya. Her şey para değil. Asker eğlencesi de  çok güzel. Manisa Kırkağaç'a jandarma komando olarak gidiyorum. Afrin'e de  komutanlar 'gel' derse hemen giderim." diye konuştu.

"Oğlumu vatan sevgisiyle büyüttüm"

Baba Mehmet Karakuş da çocuklarını her yıl düzenli olarak Türkiye'ye  gönderdiğini belirterek, "Oğlumu vatan sevgisiyle büyüttüm." dedi.

'Komando' olmak için Fransa'dan Türkiye'ye geldi

Yaklaşık 30 senedir Fransa'da yaşadıklarını aktaran Karakuş, şunları  kaydetti:

"Oğlum Fransa doğumludur. Fransa vatandaşıdır. İki ağabeyi var.  Ağabeyleri askerliği paralı yaptı. En küçükleri Emre 'ben Türkiye'de askerlik  yapacağım' dedi. Buraya geldi ve başvuruda bulundu. Dilekleri kabul oldu. Allah  bütün askerlerimizi korusun inşallah."

Anne Hülya Karakuş da çok sevinçli olduğunu ifade ederek, bütün  askerler için dua ettiklerini söyledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...