Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Buz tutan Çıldır Gölü'ne turist akını

Düzenleyen:
Buz tutan Çıldır Gölü'ne turist akını

YAŞAM Haberleri

Kış aylarında yüzeyi tamamen buz tutan, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Çıldır Gölü, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

Ankara'dan "Doğu Ekspresi" ile Kars'a gelen turistler, Cıbıltepe Kayak  Merkezi ve Ani Örenyeri'ni gezdikten sonra 123 kilometrekare genişliğindeki  yüzeyi tamamen buz tutan göle gelerek keyifli dakikalar geçiriyor.

Sosyal medyada ilgi odağı Doğu Ekspresi'ne ilgi gösteren yerli ve  yabancı turistler, İstanbul, İzmir ve çevre illerden Ankara'ya gelerek buradan  trene binip yolculuğa başlıyor.

Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas Erzincan, Erzurum üzerinden Kars'a  uzanan Türkiye'nin en eski hatlarından birinde sefer yapan Doğu Ekspresi,  yolculuğunu 24 saatte tamamlıyor.

Yerli ve yabancı turistler, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük ikinci  gölü olup, deniz seviyesinden 1959 metre yüksekte bulunan Çıldır Gölü'ne geliyor,  buz üstünde yürüyüp, atlı kızaklara binmenin tadını çıkartıyor. Bazıları ise kar  topu oynayıp halay çekiyor. Vatandaşlar, çektikleri video ve fotoğraflarla anı  ölümsüzleştiriyor.

"MUAZZAM BİR YER"

Şarkıcı Burak Kut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars'ın çok güzel  bir yer olduğunu belirterek, "Kars'a geldik, Çıldır Gölü'ne gelmezsek olmazdı.  Muazzam bir yer." dedi.

Kars'ta olmaktan mutlu olduğunu ve sık sık gelmeyi planladığını ifade  eden Kut, "İstanbul'un içinde yaşayıp sıkıştığımız için burada doğal  güzelliklerle bir arada olmak, güzel halkıyla bütünleşmek bizim için çok mutluluk  verici. Burası harika. Çıldır Gölü'ne de ilk defa geliyorum, atlı kızaklarla da  ilk defa geziyoruz burada. Memnun kaldık. İnşallah tekrar tekrar geliriz, tüm  dostlarımıza da tavsiye edeceğiz, çok da meraklısı var. Tüm kayakseverleri, kış  sporlarıseverleri doğa, tabiatseverleri Kars'ımıza bekliyoruz." ifadelerini  kullandı.

Karslı iş adamı Gültekin Güvensoy da yerli ve yabancı çok sayıda  turistin Kars'a geldiğini ve en iyi şekilde ağırlanmaları gerektiğini  hatırlatarak, "En önemlisi gelen misafirlerimizi çok güzel geri göndermemiz. Her  geleni iyi ağırlayıp o da gidip eşini dostunu göndermesi lazım. Dostum, arkadaşım  Burak Kut ile bir grup arkadaşla geldik. Kars'ın güzelliklerini yaşatalım, herkes  bir görsün güzelliğimizi." diye konuştu.

"BUZUN ÜSTÜNDE OLMAK AYRI BİR DUYGU"

Zonguldak'tan Kars'a gelen Harun Toksoy ise buz üstünde olmanın  mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Çıldır Gölü'ne hiç gelmemiştim, şimdi  geldim. Harika bir manzara, insanları çok eğleniyor. Buzun üstünde olmanın ayrı  bir tadı, duygusu var. Herkesi bekliyoruz. Hava çok güzel. Kar olmasına rağmen  hava sıcak. Buzun üstünde olmak ayrı bir duygu. Şu anda altımızda su var.  Mükemmel bir şey. Kış turizmi açısından çok güzel bir yer, çok farklı bir  seçenek. Herkesi bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İzmir'den Doğu Ekspresi ile gelen Hüseyin Ata Yılmaz, ilk defa buz  tutan bir gölün üstüne çıktığını anlatarak, "Uçakla Ankara'ya geldik. Daha sonra  Doğu Ekspresi ile Kars'a geldik. Sabah Ani'ye gittik sonra Çıldır Gölü'ne geldik,  eğleniyoruz. Kars'a ilk defa geldim. Karlı soğuk ve çok güzel. Daha önce buz  tutmuş göl görmedim, gezmedim. Şimdi tadını çıkartıyoruz, güzel olmuş. Kaydık,  kar topu savaşı yaptık, eğlenceli. Herkes gelsin tavsiye ederim." dedi.

Üniversite öğrencisi Ece Köktaş da trenle yaklaşık 25 saatlik  yolculuğun ardından Kars'a geldiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kars çok güzel. Arkadaşlarımızla beraber olmak daha güzel. Çok güzel  oldu. Türkiye'nin bir ucundan bir ucuna geldik. Bu kadar güzel olacağını  beklemiyordum. Kars'ın tarihi başka. Araştırarak geldik ama onun dışında bu kar  albenisi, bu güzelliği çok ayrı. Hiç kar görmediğimiz için kar bizim için çok  farklı oldu."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...