Kimyasal madde rengini değiştirdi

Kimyasal madde rengini değiştirdi

YAŞAM Haberleri

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinden geçen Kilez Deresi dün sabah saatlerinde turkuaza büründü. Dereyi gören vatandaşlar önce gözlerine inanamadı sonra durumu Kaymakamlığa bildirdi.

Kaymakamlığın talebi üzerine bölgeye Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, dereden ve Vezirçiftliği Mahallesi’nde faaliyet gösteren iki fabrikanın atık malzemelerinden numune alarak incelenmek üzere laboratuvara götürdü. Daha önce de böyle bir olayın yaşandığını belirten Başiskele Kaymakamı Atila Kantay “Bazı firmalarımız bunu bölgede yapıyorlar. Takibimiz devam ediyor” diye konuştu. Koku yüzünden evlerinin penceresini açamadıklarını söyleyen Vezirçiftliği Mahalle Muhtarı Bahattin Aktepe ise “Her sene bu dereye gelip kimyasal malzeme döküyorlar. Geçen yıl bütün balıklar öldü. Şu an dereye yüzmeye girseniz kanser olursunuz” dedi. Öte yandan, dereye boşaltılan kimyasal maddenin üst kısımlardan temizlenmesi için çalışma başlatıldı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...