Akşemsettin Gemisi'ni 10 saat karadan yürüttüler

Düzenleyen:
Akşemsettin Gemisi'ni 10 saat karadan yürüttüler

YAŞAM Haberleri

Bir turizm şirketine satılan Akşemsettin gemisi 100 tonluk bir vinç ve 20 kişilik ekibin yaklaşık 3 saatlik çalışmasıyla karaya çıkarılarak 96 tekerlekli özel bir taşıma aracına yüklendi. Yollar trafiğe kapatıldı 10 saat sonra Gemlik Körfezi'ne ulaştı.

Bursa Deniz Otobüsleri AŞ'nin (BUDO), İznik Gölü'nde sefer yapan Akşemsettin Gemisi'ni satın alan turizm şirketi, söz konusu gemiyi 700 tonluk vinç yardımıyla karadan yürüttü. Gecenin ilk saatleriyle trafiğe kapatılan Akharem kavşağı ile Gölyaka Mahallesi arasındaki 20 kilometrelik yolu kullanılarak hareket ettirilen gemi, yaklaşık 10 saatlik yolculuğun ardından Gemlik Körfezi'ne  vardı. 2015 yılında dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından İznik Gölüne kazandırılan ve gölde gezi gemisi olarak 2 yıl hizmet veren Akşemsettin Gemisi, Altepeden görevi devralan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaşın kararıyla Marmariste hizmet veren bir turizm şirketine satıldı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...