Evinize sonbahar etkisini taşıyın

Evinize sonbahar etkisini taşıyın

YAŞAM Haberleri

Sararmış yapraklar, küçük bal kabakları ve kozalaklar... Serin havanın ‘geldim’ dediği bugünlerde dekorasyonun aktörleri olacak...

CANAN ERASLAN

Bu yıl hava biraz erken soğudu. Yazdan sonbahara geçiş yavaş yavaş değil, aniden oldu ve deyim yerindeyse ne olduğunu anlamadık. Bazı bölgelerde hâlâ denize girilse, güneş yaksa da yurdun birçok bölümü yağmur ve serin havanın etkisine çoktan girdi. Ağaçların yaprakları turuncuya dönmeye, yavaş yavaş da dökmeye başladı. Zaten bugün sonbaharın ikinci ayı olan ekim ayına girdiğimize göre, fazla direnmeye gerek yok. Sonbahara hızla hazırlanacağız. Yapacağımız hoş hazırlıklar, mevsim geçişlerindeki melankolik hâlin de en düşük seviyede kalmasına sebep olacak aslında. Peki, bu hazırlığa evlerden başlasak mı? Çünkü yağan yağmuru evde, pencere kenarında sıcak bir kahve, çay ya da saleple geçireceğiz büyük ihtimalle. Sonbaharda dumanı tüten bir içecekle film izlemek, sonbaharı yansıtan evde daha güzel olacaktır mutlaka. İşte birkaç tavsiye...
Dekorasyonda bal kabakları, kozalaklar ve kurumuş bitkileri kullanmanın tam vakti. Bunlar için evde sakladığınız cam kaseler, kavanozlar çok güzel olacaktır.
Mumlar ve lambalar yumuşaklık verecektir. Sarı ışıklar ve mumlarla odanızı güzel bir havaya büründürebilir, sıcaklık sağlayabilirsiniz.
Sıcak içecek demiştik... Çay, salep, kahve gibi içecekler evde eksik olmasın. Tarçın hem bu içeceklerle tüketmek, hem de dekorasyonda kullanmak için iyi olacaktır. Kozalakların arasında iyi gider.
Kurumuş yaprakları toplamak için şöyle bir yürüyüşe çıkmalı. Hem iyi bir aktivite hem de dekorasyonda güzel bir obje olacaktır.
Yazlıkları dolaplara kaldırma zamanı. Tamam, gömlekler kalsın ama hırkaları çıkarın bence.
Yazın ortadan kaldırdığınız örgü örtüler, örgü battaniyeleri çıkarma zamanı. Özlemiş olabilirsiniz.
Yazın pek gitmiyor ama evde film izlerken canınız isteyecek. İyisi mi siz eve mısır alın. Bir de kurumuş mısırlar ve yapraklarla hoş köşeler hazırlayın.
Yastıklar, her zaman canımız da, sonbahar ve kışın daha çok severiz onları. Birkaç tane doldursanız iyi olur. İçlerine azıcık lavanta atın. Güzel olacak.
Peki ya pencereler ve kapılar ısıyı yalıtmaya hazır mı? Yağmuru üşümeden, endişe etmeden izlemenin keyfi başka; unutmayın.
Yeni hobi edinme zamanı. Kitaplara bir göz atın, birkaç tane edinin. Bir de uzun zamandır ertelediğiniz hobi için adım atma zamanı. Malum evde çok vakit geçireceğiz.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...