Vezir Çeşmesi yeniden ihya edildi

Düzenleyen:
Vezir Çeşmesi yeniden ihya edildi

YAŞAM Haberleri

1918 yılındaki yangından sonra tahrip olan ve neredeyse unutulmaya yüz tutan Fatih’teki tarihî Vezir Çeşmesi, aslına uygun olarak yeniden ihya edildi.

1748 yılında 24. Osmanlı Sultanı I. Mahmud tarafından inşa ettirilen ve yine bu padişahın ismiyle de anılan tarihî Vezir Çeşmesi, Fatih’te İskenderpaşa Camii yanındaki mevcut yerinde yeniden ihya edildi. Vezir Çeşmesi’nin yeniden ihyası için Ahmet Zeki Çamlı bir süre mücadele etmiş, ancak bürokratik engeller ve teknik olumsuzluklar sebebiyle bu çabalar sonuçsuz kalmıştı. 

Aradan geçen zamanın ardından Ahmet Zeki Çamlı’nın oğlu AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, babasının çok uğraştığı Sultan I. Mahmud Çeşmesi’ni yeniden hizmete kazandırdı. Aslına uygun olarak ihya edilen çeşme için açılış töreni düzenlendi. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ve vatandaşlar katıldı. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, babasının uğraşmasına rağmen yapamadığı çeşme ihyasının kendisine nasip olduğunu söyledi. Çeşmenin yanına ayrıca sokak hayvanları için de suluk yaptırdıklarını ifade eden Milletvekili Çamlı “Bu çeşme 1918 yılında büyük Sarıgüzel yangınında yanmış, harap olmuş. Süreç içerisinde kış, soğuk, sıcak derken hepten ufalanmış bir haldeydi. Benim çocukluğumda yok denecek derecedeydi. Babam bunu yaptırmak için bayağı bir uğraş verdi. Fakat bir türlü nasip olmadı ona. Şimdi İskenderpaşa Camii’nin yanında bu çeşmeyi ihya ettik” dedi. 

Konuşmaların ardından hizmete kazandırılan Sultan I. Mahmud Çeşmesi’nin okunan dualarla birlikte açılış kurdelesi kesildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...