Mersin'de eğitime bir gün ara verildi

Düzenleyen:
Mersin'de eğitime bir gün ara verildi

YAŞAM Haberleri

Mersin Valiliği il genelinde yarın kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden okullarda eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu..

Mersin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Kuvvetli sağanak yağış ve beraberinde oluşabilecek olumsuzluklar nedeniyle 06 Aralık 2018 Perşembe günü ilimiz genelinde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Mersin ve  Adana'da devam eden sağanak yarın sabah saatlerinden itibaren şiddetini  artıracak. Yağışın Cuma günü sabah saatlerine kadar Adana il merkezi, Karaisalı,  Pozantı ve Aladağ ilçeleri ile Mersin'in batısında kuvvetli (50-100  kilogram/metrekare), Mersin il merkezi ve Tarsus, Erdemli, Silifke ve Çamlıyayla  ilçelerinde şiddetli (100-200 kilogram/metrekare) olacağı tahmin ediliyor.

Adana ve Mersin'in 2000 metre ve üzeri rakımlı yerlerinde ise  yağışların karla karışık ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Yetkililer ve vatandaşların meydana gelebilecek ani sel, su baskınları  ve yıldırım düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

EGE'DE ŞİDDETLİ FIRTINA

Öte yandan Kuzey Ege'de de deniz ulaşımında aksamalar yaşanıyor. Kabatepe-Gökçeada ve  Geyikli-Bozcaada arasında yarın yapılacak bazı seferler geçici olarak iptal  edildi. Alınan bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren etkisini arttıracak  fırtına nedeniyle yarın Gökçeada-Kabatepe saat 07.00, Kabatepe-Gökçeada saat  09.00, Bozcaada-Geyikli saat 07.15 ve Geyikli-Bozcaada saat 08.00 seferi geçici  olarak durduruldu.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki ulaşımı sağlayan GESTAŞ AŞ'nin  yetkilileri, iptal edilen seferlerin fırtınanın etkisini yitirmesinin ardından  yeniden başlatılacağını, diğer hatlarda ulaşımın normal seyrettiğini açıkladı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...