HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Fransa’da eğitim-öğretim durdu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Fransa’da eğitim-öğretim durdu
Fransa, Haber

YAŞAM Haberleri  / İHA

Fransa’da binlerce öğrencinin eğitim reformlarına karşı düzenledikleri protestolar sebebiyle 60 lisede eğitim-öğretime ara verildi.

Fransa’da lise öğrencileri, özellikle mezuniyet sistemini konu alan eğitim reformunu protesto etmek için liselerde blokaj eylemleri düzenlemeye başladı. Fransa Milli Eğitim Bakanlığı, devam eden protestolara yönelik açıklamasında, eylemler sırasında ülke genelinde en az 170 lisede eğitimde aksaklık yaşandığını, en az 60 lisede ise eğitim-öğretimin durduğunu duyurdu. 

Liseliler Sendikası, üniversiteye girişlerin elemeli olmasına tepki gösterirken, mesleki, genel ve teknolojik diplomalardaki reformu reddediyor ve ekolojik geçişe destek amacıyla toplu taşıma araçlarında öğrencilerin ücretsiz seyahat etmelerini talep ediyor. 
Ulusal Liseli Birliği (UNL) sendikası, geçtiğimiz günlerde eylemleri devam ettirme kararı aldığını açıklayarak ’Kara Salı’ çağrısında bulunmuştu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...