Doğu’da soğuk hava; Kars eksi 20

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Doğu’da soğuk hava; Kars eksi 20

YAŞAM Haberleri  / İHA

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışının ardından soğuk hava etkisini artırdı. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 20 derece ile Kars'ta kaydedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, havanın az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği öngörülen bölgede buzlanma, don, pus ve yer yer sis bekleniyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar, güneyli yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette esecek. Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Iğdır'da 3, Erzincan ve Ağrı'da 8, Erzurum'da 14, Ardahan'da 18 ve Kars'ta 20 derece ölçüldü. 
Kar kalınlıkları Ağrı'da 28, Erzurum'da 21, Ardahan'da 14 ve Kars'ta 9 santimetre ölçüldü. Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Erzurum Konaklı ve Erzincan Ergan'da 90, Erzurum Palandöken'de 88, Kars Sarıkamış'ta 79 ve Ardahan Yalnızçam'da 24 santimetre kaydedildi. 
Yetkililer, eğimli yerlerde çığ tehlikesi, bölgede sabah ve gece saatlerinde buzlanma, don olayı, yer yer sis ile pus olaylarında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması konusunda uyardı. 

Doğu’da soğuk hava; Kars eksi 20

Doğu’da soğuk hava; Kars eksi 20

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...