Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

50 bin liralık ziynet eşyası çalan hırsızlar yakayı ele verdi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
50 bin liralık ziynet eşyası çalan hırsızlar yakayı ele verdi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bursa’da girdikleri villadan 50 bin liralık ziynet eşyası ile ev eşyaları çalan 5 kişilik hırsızlık çetesi, Osmangazi Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından çökertildi. Polis incelediği 61 ayrı güvenlik kamerasının ardından zanlıların 4'ünü yakaladı. Zanlılardan cezaevi firarisi Emrah Y.’nin "kasten adam öldürmek, silahla tehdit etmek" suçlarından 16 yıl 8 ay kesinleşmiş cezası olduğu tespit edildi.

Olay, 12 gün önce merkez Osmangazi İlçesi Emek Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir villada hırsızlık olduğu ihbarı üzerine olay yerine giden ekipler, villadan 50 bin lira değerinde ziynet eşyası ile ev eşyalarının çalındığını tespit etti. Hırsızları yakalamak için harekete geçen Osmangazi Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri 61 ayrı güvenlik kamera incelemesinin ardından hırsızlık yapan şahısların Volkan B., Harun H., Emrah A., Naciye G., Emrah Y. olduğunu tespit etti. Hırsızları yakalamak için operasyona start veren ekipler, Harun H.’yi saklandığı yerde gözaltına aldı. Osmangazi Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliğine götürülen Harun H. burada alınan ilk ifadesinde çaldıkları ziynet eşyalarını ve televizyonu sattıklarını belirtti. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, Emrah A., Naciye G., Emrah Y. ile birlikte çaldıkları televizyonu sattıkları tespit edilen İ.Y.’yi çalınan televizyon, ziynet eşyalarına ait çanta ve 2 otomobil anahtarıyla birlikte ele geçirdi. Yakalanan şahıslar sorgulanmak üzere Osmangazi Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliğine götürüldü. 
16 YIL 8 AY HAPİS CEZASIYLA ARANIYORDU 
Yapılan operasyon neticesinde yakalanan şahıslardan cezaevi firarisi olduğu tespit edilen Emrah Y.’nin, kasten adam öldürmek suçundan 15 yıl silahlı tehdit suçundan ise 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edildi. Yakalanan hırsızlar işlemlerinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerine teslim edilirken, hırsızlık yaptığı tespit edilen Volkan B.’yi bulmak için çalışmalar devam ediyor. 

50 bin liralık ziynet eşyası çalan hırsızlar yakayı ele verdi

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...