Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davulcu, kamyonetle sokak sokak geziyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Davulcu, kamyonetle sokak sokak geziyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, oğlunun kullandığı kamyonetin kasasına oturan davulcu, sahur vakti sokak sokak gezerek vatandaşları uyandırıyor.

Ramazan ayının geleneklerinden olan davulcular, gece saatlerinde sokak sokak gezerek vatandaşları sahura kaldırıyor. İnegöl'de görevli davulcu Yıldıray Palabıyık, sorumluluk bölgesindeki mahallenin tamamına yetişmekte zorlanınca, çareyi kamyonet kullanmakta buldu. Oğlunun kullandığı kamyonetin kasasına oturan davulcu, sokak sokak gezerek vatandaşları sahura kaldırıyor. 

Davulcu, kamyonetle sokak sokak geziyor
Palabıyık, "Mahallemiz büyüdü. Eskiden yaya olarak uyandırıyordum. Ama artık yetişemiyorum. Biz de çareyi kamyonette bulduk. Oğlum direksiyona geçiyor, ben de kamyonetin kasasında sokak sokak gezerek vatandaşları uyandırıyoruz. Böylelikle vatandaşları mağdur etmiyoruz. Davul çalmak ramazanın geleneği. Geleneğimizi yaşatmazsak, yarınlara hiçbir şey bırakamayız. Gece 02.00’de çıkıyorum göreve, 3.30’a kadar işimi tamamlıyorum. Mazot giderimiz de var. Ama olsun ne yapalım, millet zamanında sahuruna kalksın, gerisi önemli değil" dedi.

Davulcu, kamyonetle sokak sokak geziyor

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...