Adana hayalet şehir gibi

/ Kaynak: DHA
Adana hayalet şehir gibi

YAŞAM Haberleri  / DHA

Adana'da hava sıcaklığının gölgede 40, güneşte 50 dereceye ulaştı, fırsat bilenler yayla veya sahil yörelerine gidince, kent sokakları neredeyse boşaldı.

Meteoroloji 6'ncı Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı ölçümlerde merkez Seyhan İlçesi'nde saat 14.00'te gölgede hissedilen sıcaklık 36 derece olurken, yüzde 46 nemle birlikte hissedilen sıcaklık ise 40 dereceyi buldu. Güneş altındaki belediyelere ait dijital termometreler ise 43 dereceyi gösterdi. Böylece, aynı orandaki nem ile birlikte güneşte dolaşan Adanalılar 50 derecenin üzerinde bir sıcaklık hissetti. Bunaltıcı sıcak hava nedeniyle Adanalıların büyük bölümü yaylalar ve sahil yörelerine giderken, kent merkezinde kalmak zorunda olanlar ise mecbur kalmadıkça evinden dışarı çıkmadı. Kent merkezinden geçen sulama kanallarına giren çocuklar, tehlikeye rağmen serinlemeye çalıştı. Uzmanlar özellikle güneşe çıkmak zorunda kalanlara rahat ve açık renkli kıyafetler giyip, sık mola vererek, bol sıvı almalarını tavsiye etti.
YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...