Van kahvaltısı UNESCO yolunda

Van  kahvaltısı UNESCO  yolunda

YAŞAM Haberleri

Yaylalarda yetişen endemik bitkilerin karışımıyla yapılan ‘otlu peynir’, un, tereyağı ve yumurta kullanılan ‘murtuğa’ ve öğütülmüş buğdayla hazırlanan ‘kavut’, karakovan balı gibi birçok çeşidin bulunduğu Van kahvaltısı, kentin tanıtımında önemli rol oynuyor.

Van’da, 2014 yılında gerçekleşen ‘Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası’ rekoru denemesi, 51 bin 793 kişi ile kırıldı. Şimdi ise Van kahvaltısının UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ne alınması için çalışma başlatıldı. Kahvaltı kültürünün geçmişinin yanı sıra günümüzdeki konumunun anlatıldığı dosya hazırlandı. UNESCO’ya sunulacak kahvaltı çeşitlerinin yapım aşamaları da tek tek video ile kaydedildi. Önümüzdeki ay UNESCO’ya müracaat yapılacak.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...