Tırtıllar ağaçlarda yaprak bırakmadı

Düzenleyen:
Tırtıllar ağaçlarda yaprak bırakmadı

YAŞAM Haberleri

Domaniç Dağlarında hızla yayılan kızıl kuyruklu tırtıllar, kayın ağaçları ve bitkilerin yapraklarını silip süpürdü. Ormanın bir tarafı yeşil, tırtılların olduğu kısım ise kahverengi kaldı.

İlk defa geçen yıl İnegöl’e bağlı Arapoturağı mevkiinde tespit edilen kızıl kuyruklu tırtılllar, bu sene Domaniç Dağlarını mesken tuttu. Özellikle kayın ağaçları ve bitkilerin yapraklarına zarar veren tırtıllar, İnegöl-Domaniç kara yolunun İkisular mevkiindeki ormanlık alanı istila etti. Tırtılların verdiği zarar, drone ile çekilen görüntülerde belirgin şekilde anlaşılıyor. Ormanın bir tarafının yeşil, diğer tarafının da yapraksız ağaç ve bitkilerden dolayı kahverengiye bürünmesi dikkat çekiyor. Bursa Orman Bölge Müdürlüğünce, tırtılın görüldüğü sahalarda çevreye zarar vermeyen bakteri ile mücadele başlatılacak. Ekipler, biyolojik bakteriyi tırtılın görüldüğü ağaçlara tek tek püskürterek zararlının yayılışını kontrol altına almaya çalışacak. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...