Erzurum'da bir milyon dişi Hint keneviri ele geçirildi

/ Kaynak: AA
Erzurum'da bir milyon dişi Hint keneviri ele geçirildi

YAŞAM Haberleri  / AA

Erzurum'da Pasinler ve Şenkaya ilçelerindeki arazilere narkotik köpekle gerçekleştirilen operasyonda 1 milyon kök dişi Hint keneviri ele geçirildi.

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı narkotik şube timleri Pasinler ve Şenkaya ilçelerindeki arazilere narkotik köpekle gerçekleştirdiği operasyonda 1 milyon kök dişi Hint keneviri ele geçirdi. Hint kenevirleriyle ilgili 12 kişi gözaltına alındı. nbsp;İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonlara ilişkin Erzurum Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada her iki operasyona ilişkin şu bilgilere yer verildi: "Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Şenkaya ilçesi ve köylerinde uyuşturucu madde imaline yönelik yasadışı kenevir ekimi yapıldığına dair alınan bilgiler doğrultusunda, 18 Ağustos günü 2 ayrı noktada Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince icra edilen eş zamanlı operasyonda 562 bin 850 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. İcra edilen operasyonel faaliyet neticesinde ele geçirilen kenevir bitkileri usulüne uygun olarak olay mahallinde yakılarak imha edilmiştir. Olayın şüphelileri T.B. ve A.B. isimli şahıslar yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir. nbsp;Bir diğer operasyon ise Pasinler ilçesinde gerçekleştirilmiştir. Pasinler ilçesi ve köylerinde uyuşturucu madde imaline yönelik yasadışı kenevir ekimi yapıldığına dair alınan bilgiler doğrultusunda, 18 Ağustos 2013 tarihinde iki ayrı köyde 10 noktada Komando destekli icra edilen eş zamanlı operasyonda; 480 bin 650 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Burada da ele geçirilen kenevir bitkileri usulüne uygun olarak olay mahallinde yakılarak imha edilmiştir.

Operasyon sonunda Y.D., V.A., E.A., Z.B., K.H., H.G., E.G., İ.A., O.S. ve F.K. isimli şüpheli şahıslar yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir."

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak her iki ilçede yapılan operasyonlar sonucunda çok sayıda kök kenevir ele geçiren jandarma ekiplerini tebrik etti. Operasyonlarda görev alan bütün personeli başarılarından dolayı kutlayan Vali Altıparmak suç ve suçlularla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların devam edeceğini söyledi.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...