Istanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden ıspanak zehirlenmeleri ile ilgili açıklama

Düzenleyen:
Istanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden ıspanak zehirlenmeleri ile ilgili açıklama

YAŞAM Haberleri

İstanbul’da yaşanan ıspanak zehirlenmeleri ile ilgili İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

Istanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada,  'il Müdürlüğümüze, Istanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden 02.11.2019 tarihinde yapılan ihbarda ispanak tüketimi sonrası zehirlenme olduğu bildirilmiştir. Zehirlenme şüphesi ile sağlık kuruluşlarına başvuru yapanların ürün satın aldıkları ilimizde, faaliyet gösteren satış noktalarından analiz yapılmak üzere taze ispanak, evlerden ise pişmiş ispanak yemeği numunesi alınmıştır. Alnan numunelerin ileri tetkik sonuçlarında ispanak içerisinde tespit edilen yabancı ottan kaynaklı yoğun miktarda atropin ve scopalamin maddesi tespit edilmiştir.

Zehirlenmeye ispanaklara karışan patlhicangiller familyasından, atropin ve scopalamin içeren yabancı otların neden olduğu yapılan analizlerle ortaya çıktığı görülmüştür. il Müdürlüğümüze ulaşan tüm ihbarlar değerlendirilmekte, konuyla ilgili değişik ilçelerimizden sağlık kuruluşlarına başvuranların ispanak satın aldıkları isletmeler, resmi kontrole tabi tutulmakta, numune alınmakta ve alinan numuneler laboratuvarlara gönderilmektedir. Halkimızın tüketecekleri tüm gidaları olduğu gibi, yeşil sebzeleri de dikkatlice kontrol ederek, yabancı otları ayırt etmeli ve çok iyi şekilde temizledikten sonra tüketmeleri gerekmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.' denildi.

Ispanak zehirlenmeleri ile ilgili İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden de açıklama geldi

İstanbul’da yaşanan ıspanak zehirlenmeleri ile ilgili İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından da açıklama yapıldı. Açıklamada “Zehirlenmeye ıspanaklara karışan patlıcangiller familyasından, atropin ve scopalamin içeren yabancı otların neden olduğu yapılan analizlerle ortaya çıktığı görülmüştür” ifadelerine yer verildi.
Yapılan açıklamada, “İl Müdürlüğümüze, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden 02.11.2019 tarihinde yapılan ihbarda ıspanak tüketimi sonrası zehirlenme olduğu bildirilmiştir. Zehirlenme şüphesi ile sağlık kuruluşlarına başvuru yapanların ürün satın aldıkları ilimizde, faaliyet gösteren satış noktalarından analiz yapılmak üzere taze ıspanak, evlerden ise pişmiş ıspanak yemeği numunesi alınmıştır.
Alınan numunelerin ileri tetkik sonuçlarında ıspanak içerisinde tespit edilen yabancı ottan kaynaklı yoğun miktarda atropin ve scopalamin maddesi tespit edilmiştir. Zehirlenmeye ıspanaklara karışan patlıcangiller familyasından, atropin ve scopalamin içeren yabancı otların neden olduğu yapılan analizlerle ortaya çıktığı görülmüştür. İl Müdürlüğümüze ulaşan tüm ihbarlar değerlendirilmekte, konuyla ilgili değişik ilçelerimizden sağlık kuruluşlarına başvuranların ıspanak satın aldıkları işletmeler, resmi kontrole tabi tutulmakta, numune alınmakta ve alınan numuneler laboratuvarlara gönderilmektedir. Halkımızın tüketecekleri tüm gıdaları olduğu gibi, yeşil sebzeleri de dikkatlice kontrol ederek, yabancı otları ayırt etmeli ve çok iyi şekilde temizledikten sonra tüketmeleri gerekmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur” ifadelerine yer verildi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...