Sinop'ta Mısır halkına destek mitingi

/ Kaynak: İHA
Sinop'ta Mısır halkına destek mitingi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Sinop'ta Mısır halkına destek için düzenlenen mitingde, askeri darbe ardından olaylarda hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mısır'daki darbeyi lanetlemek ve Adevviye Meydanı'ndaki Müslümanlar'a destek için "Sinop'tan Haykırış! - Zulme Sessiz Kalmak Zulümdür' sloganıyla miting düzenlendi. Sinop'taki 30'un üzerinde STK ile bir çok kuruluşun destek verdiği mitinge çok sayıda Sinoplu katıldı. Attıkları sloganlar ve taşıdıkları pankart ve dövizlerde Mısır'da ki darbeyi ve Müslümanların katledilmesini kınayan vatandaşlar, Darbe yönetimine lanet yağdırdı. Din görevlisi Vasıf Arslan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda tertip komitesi adına konuşan Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen Sinop Şubesi Başkanı Mustafa Aslan, yaşananların vahşet olduğunu söyledi. Aslan; "Vicdanlara sesleniyoruz! suskun kalpler, şuursuz beyinler!! Allahım ne zaman akledecek bu insanlar. ne zaman yeşerecek barış toplumu bu ümmet üzerinde. Nerede ümmetin birliği, nerede milletin dirliği, nerede tevhit ve kardeşlik, nerede Müslümanlık, nerede insanlık, nerede, nerede nerede. Umuyoruz bunun cevabını bu gün işte bu meydanda, siz değerli Sinoplular ile hep beraber birlikte bulduk. Ve doğruladık. Suriye de aylardır benzer bir şekilde zalim iktidar kendi ulusunu yok ediyor. ne adına biraz daha iktidar sahibi olmak için. Ey Beşar Esed!! Allah hesabınızı çok çetin soracaktır. Buradan bu Millet adına sesleniyorum. Ey Eset iktidarın için öldürdüğün binlerce canın hesabını nasıl vereceksin. Sen toprak altına girmeyeceğini mi sanıyorsun. Sen Allahın adaletinden kaçacağını mı sanıyorsun. Şimdi de kimyasal silah kullanmaya başlamışsın. İnanıyoruz İnşaallah en kısa zamanda akıttığınız kanda boğulacaksın. Platformumuza katılan sivil toplum örgütlerimiz ile birlikte, katilleri ve katillerin işbirlikçilerini bütün dünyaya ifşa etmeye devam edeceğiz. Canilerin ve katillerin karşısında mazlumların ve mağdurların yanında olduğumuzu belirtiyor, darbecilerin katlettiği Mısırlı kardeşlerimize ve Suriye'de zalim iktidar karşısında şehit olmuş kardeşlerimize ve öldürülen bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.
Yapılan konuşma ardından Sinop Alaaddin Camii İmam Hatibi Abdullah Güney tarafından mitinge katılanlara gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Daha sonra kürsüye çıkan din görevlisi Engin Balcı tarafından okunan dua sırasında da mitinge katılan vatandaşların bir çoğu göz yaşlarını tutamadı. Miting Mısır'daki darbe yönetimi aleyhine atılan sloganlarla sona erdi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...