Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Göz göre göre göçük faciası!

Göz göre göre  göçük faciası!

YAŞAM Haberleri

400 lira kira ödediği kerpiç evde ölen 60 yaşındaki Sultan Dakım’ın bütün ikazlara rağmen binayı boşaltmadığı öğrenildi.

Konya’nın Karatay ilçesine bağlı Akçeşme Mahallesi, Burç Sokağı’ndaki kerpiç evde, sabaha karşı henüz belirlenemeyen sebeple göçük meydana geldi. Bölgeye çok sayıda AFAD, itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu Sultan Dakım (60) ile torunları Muhammed (16) ve Bektaş (5) Dakım’ın cansız bedenleri enkaz altından çıkarıldı. Muhammed ve Bektaş Dakım’ın kuzen oldukları ve ziyaret maksadıyla büyükannelerinin evine gittikleri, sabah çocukları almaya gelen babanın bahçe kapısını açmasıyla göçüğü fark ettiği öğrenildi. Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak “Enkaz altından ikisi çocuk üç kişinin cesedine ulaşıldı. Enkaz altında başka kimse yok. Yetmiş, seksen senelik bir ev. Toprak yığma olduğu için, taşıyıcı ahşap aksama sahip yapılar dayanıklılığını kaybediyor. Yağışla zaman içinde çözülme olabiliyor” ifadelerini kullandı. 

DRAM İÇİNDE DRAM
Sultan Dakım’ın oturduğu evi ucuz diye 400 liraya tuttuğu öğrenildi. Yaşlı kadının, eve yerleştiklerinde de bazı bölümlerde göçüklerin meydana geldiği, evde oturmaması hususunda defalarca ikaz edildiği ama bütün ısrarlara rağmen oradan çıkmadığı ileri sürüldü.

KURUM: 12’Sİ YIKILACAK
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çöken ev ile aynı alanda bulunan 36 binadan 12’sinin yıkılacağını, tescilli olan 24’ünün ise boşaltılarak, restorasyona yönelik dönüşüme başlanacağını bildirdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...