Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Ninem koynunda sakladı'

'Ninem koynunda sakladı'

YAŞAM Haberleri

Ahıska Türkleri Anma Programı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye ettiği 350 yıllık Kur’ân-ı kerimin hikâyesini anlatan Nedim Aliyev (85) “O Kur’ân-ı kerim 75 yıl boyunca bizimle sürgündeydi. Onu saklaya saklaya bugünlere getirdik” dedi.

Baskıların 1936 yılında başladığını kaydeden Aliyev “1944 yılında sürgün başladı. Sürgünde toplanma yerinde babam ağlayarak 100 yaşındaki nineme sordu, ‘Ana, Kur’ân’ı ne yaptın?’ diye. Ninem, koynunu göstererek sus işareti yaptı. Bizleri mal vagonlarına koydular. Kapılar kilitlendi. O ninemin koynunda taşıdığı Kur’ân-ı kerim 350 yıllık. Özbekistan’da indik vagonlardan. Stalin öldükten sonra bizi azat ettiler. Bizim sürgünde olduğumuz 75 yıl boyunca bu Mushaf da bizimle sürgündeydi. Onu saklaya saklaya bugünlere getirdik. Onunla çocuklarımızı okuttuk. Bizim için çok değerli olan bu Kur’ân-ı kerimi bize sahip çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a emanet ettik, yüreğimiz ferahladı. Sanıyoruz ki; sürgünden yeni kurtulduk” ifadelerini kullandı. ANKARA İHA

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...