Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Son dakika deprem! Manisa 5,4 ile sallandı, İstanbul'da hissedildi

Düzenleyen:
Son dakika deprem! Manisa 5,4 ile sallandı, İstanbul'da hissedildi

YAŞAM Haberleri

Manisa Akhisar'da saat 22.22'de 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli'nin yanı sıra Yalova, Bursa ve İstanbul'da da hissedilen depremin merkez üssü Akhisar'a bağlı Musalar köyü. Manisa Valisi Ahmet Deniz, herhangi bir can kaybı ve yaralının olmadığını açıkladı. Akhisar Öğretmenevi'nde kriz masası oluşturulduğu öğrenilirken depremde yaralanan 4 kişinin ayakta tedavi edildiği bilgisi verildi.

MANİSA’nın Akhisar ilçesi 5.4 büyüklüğünde depremle sallandı. AFAD verilerine bu depremden 3 dakika sonra bu kez merkez üssü Kırkağaç ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Art arda meydana gelen depremler başta Manisa olmak üzere Ege ve Marmara’da geniş bir alanda hissedildi. Manisa ve bazı illerde vatandaşlar sarsıntılarla birlikte sokağa çıktı. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ilçede can ve mal kaybı yaşanmadığını belirtirken, depremin merkez üssü Musalar köyü’ne ulaşılmaya çalışıldığını söyledi.

MERKEZ ÜSSÜ MUSALAR KÖYÜ

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, merkez üssü Musalar köyü olan 5,4 büyüklüğündeki depremde şehir merkezinde çok ciddi bir sıkıntı gözükmediğini belirterek, "Yıkılmış bina haberi gelmedi. Merkez üssü olan Musalar köyüne ulaşmaya çalışıyoruz, kısa zamanda bilgi alacağız, inşallah ciddi bir sıkıntı olmaz" dedi. 

4 YARALI AYAKTA TEDAVİ EDİLDİ

Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem korku ve paniğe neden oldu. Evlerine girmeye çekinen bazı vatandaşlar sokaklarda beklemeye devam ediyorlar. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu da mahalleleri gezerek muhtarlardan yerinde bilgi almaya devam ediyor. Akhisar Öğretmenevi'nde kriz masası oluşturulduğu öğrenilirken depremde yaralanan 4 kişinin ayakta tedavi edildiği bilgisi verildi.

GENİŞ ALANDA HİSSEDİLDİ

Manisa merkezli depremler kent genelinin yanısıra Aydın, İzmir, Denizli, Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Yalova, İstanbul ve Tekirdağ’ın Marmara Denizi kıyısındaki yerleşim yerlerinden hissedildi. AFAD’tan yapılan açıklamaya göre depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

BÖLGE BEŞİK GİBİ SALLANDI

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından ilçede vatandaşların kaygılı bekleyişi sürerken bölgede 35 artçı sarsıntı kaydedildi.

AA muhabirinin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı internet sitesinden yaptığı derlemeye göre, Akhisar ilçesinde saat 22.22'de meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından büyüklükleri 1,6 ve üzeri olan toplam 35 artçı deprem yaşandı.

Bölgede 23.17'de meydana gelen en son artçı depremin büyüklüğü ise 4,3 olarak kaydedildi.

Artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine giremeyen ilçe sakinleri, park ve sokaklarda kaygılı bekleyişlerini sürdürüyor.

Herhangi bir hasarın kaydedilmediği ilçe merkezinde deprem sonrası trafik yoğunluğu yaşanırken bazı vatandaşların da çadır kurmaya başladığı ve ateş yakarak ısınmaya çalıştığı gözleniyor.

AFAD ekiplerinin ilçeye bağlı mahallelerdeki çalışması devam ederken şu ana kadar can kaybı ya da yaralanmaya ilişkin bilgi ulaşmadığı belirtildi.

UZMANLAR YORUMLADI

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Oğuz Gündoğdu yaptığı açıklamada "Çok sık depremler olması öncü olduğu anlamına geliyor. Akhisar çok uzak. Bu depremlerden bazısı artçı sayılan depremlerdir diğerleri de öncü depremleridir. Bu nedenle beklenen büyük depremin sırası değil. Bu zon içerisinde olan depremdir. İçerisinde 5,5 6'ya giden depremler olabilir." ifadelerini kullandı. 

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Manisa'nın Akhisar ilçesindeki 5,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Bu deprem yıkıcı bir deprem niteliği taşımıyor çünkü bu bölgede yıkıcı depremin eşik değeri 6 olarak kabul ediliyor." dedi.

SIÇRARSA DEPREM FIRTINASI

Sözbilir, yaptığı açıklamada, Akhisar'da bu akşam meydana gelen depremin Soma-Kırkağaç Fayı ile Gelenbe Fay Zonu'nun kesim noktasında gerçekleştiğini söyledi.

Bu bölgede son zamanlarda küçük ölçeklerde çok sayıda deprem olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Hasan Sözbilir, şunları kaydetti:

"Bu deprem yıkıcı bir deprem niteliği taşımıyor çünkü bu bölgede yıkıcı depremin eşik değeri 6 olarak kabul ediliyor. Bazı binalarda hasar oluşturmuş olabilir. Deprem hemen Gelenbe Fay Zonu'nın ucunda gerçekleşti, dolayısıyla buna sıçrarsa yeni deprem fırtınası yaşanabilir."

MANİSA VALİLİĞİ: KISMİ ÇATLAKLAR OLUŞTU

Manisa Valiliği, Akhisar ilçesinde meydana gelen depremde herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 22.22'de merkez üssü Akhisar olan 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği anımsatıldı.
Açıklamada, "Depremde can kaybı ve yaralanma yaşanmamış olup ilçede bulunan bazı binalarda kısmi çatlaklar oluştuğu tespit edilmiştir. İlçede AFAD ekipleri tarafından durum tespit çalışmaları devam etmektedir." denildi.

VALİDEN İLK AÇIKLAMA

Manisa Valisi Ahmet Deniz yaptığı açıklamada, "Her hangibir can kaybımız yok. Arkadaşlarımız detaylı bilgileri verdiğinde açıklama yapacağız. Şu ana kadar bize itikal eden herhangi kötü bir durum yok. Akhisar'da birkaç evde hasar olduğu bilgisi geldi." dedi.

AKHİSAR BELEDİYE BAŞKANI BESİM DUTLULU'DAN AÇIKLAMA

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu katıldığı canlı yayında depremle ilgili konuştu. Dutlulu'nun açıklamaları şöyle: 

"Köylerle ilgili sıkıntılı haberler geldi. Vatandaşlarımız panikleyip sokaklara çıktı. Şu anlık yıkılan bir binamız yok. Akhisar'a yakın bir köyde bir bina yıkıldı. Belediye ekiplerimizi gönderdik. Onun dışında kötü bir haber gelmedi.

İnsanlarımız şu an sokağa çıktı. Biz de şiddetli bir şekilde etkilendik. O an arabanın içindeydik. Arkasından artçı depremler oldu. Problemli köye doğru ilerliyoruz. Köyde yıkılan bina da henüz net bir haber yok."

MUSALAR MUHTARI: KORKULAN BİR ŞEY OLMADI

Akhisar Musalar Mahallesi Muhtarı Nurettin Yıldız ise şunları ifade etti: 

"Köyde her şey normal. Bir hayvan barınağı ile bir evin duvarı yıkılmış durumda. Bir evin ise tavanı çöktü. Vatandaş panik halinde. Yerden kuvvetli geldi ardından diğer 2'si hafif geçti. 3-4 dakika arayla geldi. İlk gelen çok korkunçtu. "Köyü bitirdi" dedim. Allahtan korkulan bir şey olmadı."

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: CAN KAYBI VE YARALANMA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 22.22'de 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. An itibariyle can kaybı ve yaralanma söz konusu değildir." ifadeleri kullanıldı.

AFAD'DAN İLK YORUM

AFAD'ın Twitter hesabından Manisa'daki depreme ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ: OLUMSUZLUK BİLDİRİLMEMİŞTİR

Valilik'ten yapılan açıklama şöyle;

AFAD Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre saat 22.22'de Manisa Akhisar merkezli 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir.

İstanbulumuza ve tüm illerimize geçmiş olsun.

BALIKESİR VALİLİĞİ: OLUMSUZLUK YAŞANMADI

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada, deprem sonrası Vali Ersin Yazıcı koordinasyonunda kent genelinde değerlendirmelerde bulunulduğu belirtildi.

AFAD ve 112 Acil Çağrı merkezlerine deprem sonrası herhangi bir ihbar yapılmadığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Deprem Balıkesir'de de hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Merkezimize ihbar hatlarından gelen herhangi bir can, yaralanma ve mal kaybı ihbarında bulunulmamıştır. Bütün birimlerimiz depremin ilimizdeki etkilerini yakından takip etmektedir. Gerçek ve doğru bilgiler Valiliğimiz tarafından açıklanacak olup, valiliğimiz dışındaki bilgilere itibar edilmemesi rica olunur. "

TUNÇ SOYER: OLUMSUZLUK YOK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, merkez üssü Manisa'nın Akhisar ilçesi olan 5,4 büyüklüğündeki depremin İzmir'de herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığını bildirdi.

AA muhabirine açıklama yapan Soyer, İzmir'de de hissedilen ve korkuya neden olan depremle ilgili tüm kent genelinde çalışma yapıldığını belirtti.
Soyer, "İzmir'de herhangi bir olumsuzluk yok, Manisa'ya arama kurtarma aracı gönderdik." dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...