Elazığ'da kurtarma çalışmaları sürüyor! 19 saat sonra sağ çıkarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA/İHA
Elazığ'da kurtarma çalışmaları sürüyor! 19 saat sonra sağ çıkarıldı

YAŞAM Haberleri  / AA/İHA

Merkez Üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından başlatılan kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar enkaz altından 42 kişi kurtarıldı. Elazığ'daki depremde sağlık personelinin telefonla görüştüğü "Azize" isimli kadın da enkaz altından 17 saat sonra kurtarıldı. 19. saatte bir kişi daha enkazdan kurtarıldı. Çalışmalar enkaz altından gelebilecek seslerin duyulabilmesi için çok sessiz ve hassasiyetle sürdürülüyor.

Merkez Üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından başlatılan kurtarma çalışmaları devam ediyor.  Şu ana kadar enkaz altından 42 kişi kurtarıldı. 

19 SAAT SONRA SAĞ ÇIKARILDI

 Elazığ'da Mustafa Paşa Mahallesi'nde depremde yıkılan binanın enkazından bir kadın 19 saat sonra sağ çıkarıldı.

Merkez Mustafa Paşa Mahallesi'nde çöken binada, AFAD ve UMKE başta olmak üzere ekiplerin yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarında, bir kadına 19 saat sonra ulaşıldı. Enkazdan çıkarılan kadın, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Elazığ'da kurtarma çalışmaları sürüyor! 19 saat sonra sağ çıkarıldı

Enkazdan 15 saatin ardından 1 kişi daha sağ çıkarıldı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğündeki depremde 15 saat sonra enkaz altından 1 kişi daha kurtarıldı.

Merkez üssü Sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki depremde Elazığ merkezde bazı binalar tamamen çöktü. Mustafa Paşa Mahallesi'nde ise 50 metre arayla alt katları dükkan 5 katlı 2 bina da yıkıldı. Arama kurtarma ekipleri 50 metre arayla yıkılan 2 binanın birinden ses geldiğini belirledi. Yapılan çalışmanın ardından 1 kişi daha arama kurtarma ekiplerince enkaz altından çıkarıldı.

Elazığ'da kurtarma çalışmaları sürüyor! 19 saat sonra sağ çıkarıldı

 Enkazdan 14 saatin ardından bir kadın daha sağ çıkarıldı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde 14 saat sonra enkaz altından bir kadın daha kurtarıldı.

Merkez üssü Sivrice olan 6.8 büyüklüğündeki depremde Elazığ merkezde bazı binalar tamamen çöktü. Mustafa Paşa Mahallesi'nde ise 50 metre arayla alt katları dükkan 5 katlı 2 bina da yıkıldı. Arama kurtarma ekipleri 50 metre arayla yıkılan 2 binanın birinde ses aldı. Yapılan çalışmanın ardından bir kadın daha arama kurtarma ekiplerince enkaz altından çıkarıldı. Depremin ardından yıkılan binalardaki çalışmaları takip etmek için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gelerek incelemelerde bulundu.

Elazığ'da kurtarma çalışmaları sürüyor! 19 saat sonra sağ çıkarıldı

12 yaşındaki Miraç hayatını kaybetti

Enkazdan yaralı çıkarılan 12 yaşındaki Miraç ise hastanede hayatını kaybetti.

AFAD'ın twitter hesabından, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Elazığ'da görev yapan arama kurtarma ekiplerimiz az önce biri Gezin'de, biri de merkezde olmak üzere, iki kişiyi daha enkaz altından sağ olarak kurtarmıştır." ifadelerine yer verildi. 

Elazığ'da kurtarma çalışmaları sürüyor! 19 saat sonra sağ çıkarıldı

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA/İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...