14 yaş altı çocuklar 40 gün sonra dışarı çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA/İHA
14 yaş altı çocuklar 40 gün sonra dışarı çıktı

YAŞAM Haberleri  / AA/İHA

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde haklarında sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 0-14 yaş arası çocukların 4 saatlik sokak izni sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve koronavirüs tedbirleri çerçevesinde haklarında sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı çocuklar için belirli günlerde kısıtlamanın 4 saatliğine kaldırılacağı açıklanmıştı. 10 Mayıs Pazar günü saat 11.00-15.00 saatleri arasında 4 saatliğine dışarı çıkan 65 yaş üstü vatandaşların ardından 0-14 yaş arası çocukları kapsayan 4 saatlik sokağa çıkma izni de bugün saat 15.00 itibarıyla sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrasında gün sayan 0-14 yaş aralığındaki çocuklar saat 11.00'da dışarı çıkarak park ve bahçelerde doyasıya oyun oynadı.

Yaklaşık 40 gündür haklarında sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 0-14 yaş aralığındaki çocuklar birlikte oyun oynamanın yanı sıra arkadaşlarıyla görüşmenin de mutluluğunu yaşadı. Bu kapsamda parklar ve bahçeler uzun süre sonra ilk defa bu kadar doluluk oranına ulaştı. Kendileri için verilen 4 saatlik sokağa çıkma izninde maskelerini takıp sokağa çıkan 0-14 yaş aralığındaki çocuklar, 15.00 itibariyle evlerine dönerken, park ve bahçeler yine sessizliğe büründü.

Öte yandan, 15 Mayıs Cuma günü ise yine maske takmak, sosyal mesafe kurallarına uymak şartıyla 15-20 yaş arası gençler de saat 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler.

14 yaş altı çocuklar 40 gün sonra dışarı çıktı

Edirne

Edirne'de saat 11.00'den itibaren aileleri ile sokağa çıkan çocuklar, sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde park ve yeşil alanlara koştu.

Maske taktıkları gözlenen çocuklar doyasıya eğlendi.

Tedbirlerin ardından uzun aradan sonra ilk defa dışarı çıkan çocuklar, 4 saatlik iznin ardından evlerine dönecek.

İkiz çocuklarını dışarı çıkaran Hatice Çağlar, çocukların yaklaşık 1,5 aydır evde olduğunu ve çok sıkıldıklarını söyledi.

Dışarı çıkan çocukların mutlu olduğunu ifade eden Çağlar, "Sevindik, çocuklar da çok mutlu oldu. Kalabalık da yok. Evimize yürüyüş mesafesindeyiz. Önlemimizi de aldık." dedi.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde hemşire olan Özlem Yar da yaklaşık 2 ay sonra çocukları dışarı çıkardıklarını, her ne kadar önlem alsalar da yine de tedirgin olduklarını belirtti.

Sağlıkçı olarak bazı şeyleri görünce çok daha dikkatli davrandığını anlatan Yar, "Ben vatandaşlarımıza evde kalmalarını öneriyorum. İnşallah biraz daha sabır ve gayretle eski günlerimize döneceğiz." diye konuştu.

Çocuklardan Emine Zeynep Yar da dışarı çıkmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade etti.

14 yaş altı çocuklar 40 gün sonra dışarı çıktı

Kırklareli ve Tekirdağ

Kırklareli'nde de birçok çocuk anne ve babalarıyla dışarıya çıkarak park ve yeşil alanları doldurdu.

Ailesiyle dışarıya çıkan 10 yaşındaki Seymen Dişdiş, parkta oynamayı, uçurtma uçurtmayı özlediğini söyledi.

Dişdiş, uzun bir aradan sonra evden çıktığını, çok mutlu olduğunu ve annesiyle bir süre gezeceğini belirtti.

12 yaşındaki Arda Yağız Çanlı da uzun zamandır evde olduğunu ve çok sıkıldığını, bugün dışarıya çıkarak doyasıya eğleneceğini ifade etti.

Tekirdağ'da aileleriyle dışarı çıkan çocuklar parklarda ve yeşil alanlarda oyun oynadı ve eğlenceli zaman geçirdi. 

İzmir

İzmir'de, hafta sonu sokağa çıkan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşların ardından sokağa çıkma kısıtlaması geçici olarak kaldırılan minikler, park ve bahçelerde eğlenmeyi tercih etti. 

Sosyal mesafeye büyük ölçüde riayet eden çocuklar, başta mahalle parkları olmak üzere Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Karşıyaka ve Bayraklı gibi sahil kesiminde gezdi. 

Çocukların mutluluğu gözlerine yansıdı. 

Bayraklı ilçesi Cengizhan Mahallesi'nde bisikletiyle parka çıkan 12 yaşındaki Muhammed Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısıtlamanın başladığı günden itibaren hiç dışarı çıkmadığını söyledi.

14 yaş altı çocuklar 40 gün sonra dışarı çıktı

Yeniden dışarı çıktığı için mutlu olduğunu aktaran Sönmez, "Evdeyken sürekli telefonla oynuyordum. Çok sıkılmıştım. Bugün ise kendimizi dışarı attık. Çok mutluyuz. 4 saatle sınırlı da olsa oynamaya çıkabildik. İnşallah virüs geçer tekrar eskisi gibi dışarı çıkarız. Birkaç gündür heyecan yaptım. Bugün için çok hazırlık yaptık plan yaptık. İyi geldi." dedi.

İki çocuğunu dışarı çıkaran Serdar Bilgin ise çocukların artık evde sıkıldığını ifade ederek, iznin kendilerine çok iyi geldiğini kaydetti. 

Kızının bugün erkenden kalktığını aktaran Bilgin, "Dünden beri planlar yapıyoruz. Saat 11.00 olunca hemen dışarı çıktık. Gerçekten çocukların ihtiyacı vardı. İyi geldi." diye konuştu.

Serdar Bilgin'in kızı Ravza Bilgin de evdeyken de yeni oyunlar öğrendiğini ama dışarıyı çok özlediğini belirterek, doya doya eğlenmeye çalıştığını dile getirdi.

Kayseri

Kayseri'de, sokağa çıkan çocukların çoğu, evlerinin yakınlarındaki parklarda uzun süre sonra gönüllerince oynadı. Sokaklarda yoğunluk oluşturan bazı çocukların da bisiklete bindiği gözlendi. 

Yürüyüş yollarında ise sosyal mesafe kuralına riayet edilerek gezildiği görüldü. Çocuklardan yürümeye yeni başlayanlar, anne ve babalarının yardımıyla dışarı çıkarak güzel havanın keyfini çıkardı.

Yusuf Emin Aktoprak (9), dışarı çıktığı için mutlu olduğunu, parkta arkadaşlarıyla doyasıya eğlendiğini söyledi.

Evde internette ödev yaptığını ve vakit geçmediğini vurgulayan Aktoprak, sokakları, parktaki direkleri bile özlediğini ifade etti. 

14 yaş altı çocuklar 40 gün sonra dışarı çıktı

Yozgat

Yozgat'ta bisiklet ve patenlerini alan çocuklar, sokak ve parklarda gönüllerince eğlendi. 

Kuzenleriyle buluşarak parka gelen çocuklardan Cemre Ertuğrul (11) uzun zamandır dışarı çıkmadıklarını ve evde sıkıldıklarını belirtti. 

Sokağa çıkma iznine çok sevindiklerini aktaran Ertuğrul, "Evde ders yapıyordum, kitap okuyordum ama dışarı çıkamadığım için sıkılıyordum. Bugün izin verildi. Kuzenlerimle buluştuk, bisiklet sürüp paten kayıyoruz ve çok eğleniyoruz." dedi. 

Selin Ertuğrul da (10) paten kaymayı çok özlediğini dile getirerek, "Kaymakta biraz zorlandım ama tekrar alıştım. Dışarı çıktığım için çok mutluyum." diye konuştu. 

Sena Ertuğrul (10) ise sokağa çıkma izinin sık sık verilmesini istedi.

Sivas

Sivas'ta da çocuklar yasağın kalkmasıyla adeta sokaklara akın etti.

Evlerinin yakınlarındaki parklarda arkadaşlarıyla oyunlar oynayan, ebeveynleriyle sokaklarda gezen ve bisiklet süren çocukların keyifli oldukları görüldü.

Hamza Demir (12) AA muhabirine yaptığı açıklamada, havanın çok güzel olduğunu ve uzun bir aradan sonra dışarı çıkmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Bazı kişilerin maske takmadığına dikkati çeken Demir, "Biz tedbirimizi alıp çıktık. Sokakları özlemişim. Sivas'ın havasını özlemişim." ifadelerini kullandı. 

Kırşehir

Kırşehir'de, çocuklar yasağın kalmasının ardından parklarda ve oyun alanlarında gönüllerince eğlendi

İkizarası Kent Park, Masal Park ve Gazi Parkı'na akın eden çocuklar, ailelerinin gözetiminde oyunlar oynadı.

Gazi Park'a babasıyla gelen Nilay Koçpınar (7) uzun süredir evden çıkamadığı için parkı çok özlediğini söyledi. 

Parkta gönlünce eğlendiğini belirten Koçpınar, bu imkanı veren yöneticilere teşekkür etti.

Bazı çocuklar da aileleriyle alışverişe çıktı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA/İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...