70 yaşındaki hasta koronavirüsü yendi, hastanede pozitif vaka kalmadı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
70 yaşındaki hasta koronavirüsü yendi, hastanede pozitif vaka kalmadı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Mardin Kızıltepe ilçesinde koronavirüsü yenerek sağlığına kavuşan 70 yaşındaki Tarfa Akkaya, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. Akkaya'nın taburcu edilmesi ile hastanede koronavirüs tedavisi gören hastanın kalmadığı kaydedildi.

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Kızıltepe’de pandemi hastanesi olarak ilan edilen 2 hastaneden bir olan özel bir hastanede 14 gündür tedavi gören Tarfa Akkaya’nın yapılan son testinde koronavirüs tanısı negatif çıktı. Son test sonucu negatif çıkan Akkaya’nın tedavisinin tamamlanıp taburcu edilmesiyle koronavirüs teşhisiyle hastanede tedavi gören hasta kalmadığı öğrenildi.

Onlarca koronavirüs teşhisi konan hastayı tedavi ederek taburcu ettiklerini belirten dahiliye uzmanı Dr. Haydar Boynukara, "Hastalarımız için sevinçliyiz, tamamına yakınını şifa ile taburcu ettik, kendimiz ve hastanemiz adına da gururluyuz. Bu tamamen salgının bittiği anlamına gelmiyor, lütfen halkımız tedbirlere uymaya devam etsin. Bu başarıda emeği geçen tüm ekibi tebrik ediyorum" dedi.

Sağlığına kavuşan ve 14 günde evde izole olmak üzere taburcu olan Tarfa Akkaya da, "Allah'a şükürler olsun iyileşerek evime gidiyorum. Beni tedavi ederek sağlığıma kavuşturan başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık personellerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...