İstanbul'da Şehir Hatları vapur ücretleri 3 ay boyunca 5 kuruş

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İstanbul'da Şehir Hatları vapur ücretleri 3 ay boyunca 5 kuruş

YAŞAM Haberleri  / AA

İBB Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, pandemi süresince yoğunluğu azaltmak için Şehir Hatları'na bağlı vapurların 3 ay boyunca 10.00-16.00 arasında 5 kuruş olarak tarifelendirilmesine karar verildiğini açıkladı.

Valilikle birlikte pandemi döneminde sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yolcu yoğunluğunun gün içerisine dağıtılması için çalışma yürüttüklerini dile getiren Demir, şunları kaydetti:

"3 aylık bir dönem için 10.00-16.00 saatleri arasında şehir hatları vapurları 5 kuruşa indirildi. Sabah ve akşam zirve saatlerde yolculuk yapacak olan hemşerilerimizin bir bölümünün en azından gün içerisine kaydırılarak sabah saatlerinde yoğunluğun azaltılması amacıyla yapıldı. Aslında ücretsiz anlamına geliyor ama UKOME tarife belirlemek zorunda o yüzden 5 kuruş dedik. 3 ay sonra tekrar değerlendirilecek. Bunun şu önemi de var. Yaptığımız indirimin etkisini ölçme açısından da çok önemli. Bundan sonra alınacak kararlara da yol gösterecek. Talep elastikiyetini de ölçmüş olacağız."

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...