Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vakaların arttığı Çankırı'da maske var, sosyal mesafe yok

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Vakaların arttığı Çankırı'da maske var, sosyal mesafe yok

YAŞAM Haberleri  / İHA

Çankırı’da koronavirüs tedbirleri kapsamında maske takma zorunluluğuna genel olarak uyulurken cadde ve sokaklarda sosyal mesafe kuralının zaman zaman ihlal edildiği gözlendi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen koronavirüs (Covid-19) tehlikesi devam ederken Çankırı’da da son dönemlerde vakalarda artış yaşanıyor. Salgının daha da yayılmasını önlemek amacıyla yeni tedbirler ortaya konulurken vatandaşların bu kurallara zaman zaman uymadığı görüldü. Vatandaşların genellikle maske taktığının gözlendiği kentte, sosyal mesafe kuralına uyulmadığı görüldü. Kentte vakaların artması durumunda yeni tedbirlerin söz konusu olabileceği bildirildi.

Vakaların arttığı Çankırı'da maske var, sosyal mesafe yok

Bakan Koca Çankırı hakkında bilgi aldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, koronavirüs vakalarının artış yaşandığı Çankırı dahil 5 ilin Sağlık Müdürleriyle video konferans yoluyla bir araya gelerek genel durum hakkında bilgi aldı. Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, Sağlık Bakanı Koca ile yapılan video konferansta kentteki vakalarla alakalı bilgi verdi. Bakan Koca toplantıyı sosyal medya hesabından, "Ankara, İzmir, Kayseri, Çankırı ve Adıyaman’ın sağlık müdürleriyle ayrı ayrı video konferansta bir araya geldik. Vaka artışlarının sebeplerini, yoğun bakım kapasiteleri ve filyasyon oranlarını ele aldık. İlave tedbirleri değerlendirdik. Başarı, birlikte mücadelede gizlidir" açıklamasıyla paylaştı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...