Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hindistan ve ABD uydu verilerinin paylaşılması konusunda anlaşma imzaladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Hindistan ve ABD uydu verilerinin paylaşılması konusunda anlaşma imzaladı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Hindistan Savunma Bakanlığı, ABD ile uydu verilerinin paylaşılması konusunda askeri anlaşma imzalandığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD Savunma Bakanı Mark Esper, bölge ülkeleriyle ABD’nin bağlarını güçlendirmek ve Çin’in bölgede artan etkisine karşı stratejik ilişkileri geliştirmek amacıyla Hindistan’a resmi ziyarette bulundu. Pompeo, başkent Yeni Delhi’de Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar’la, Savunma Bakanı Esper ise Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh ile bakanlık binasında görüşme gerçekleştirdi.

Hindistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bakan Esper’in ziyareti sırasında Hindistan ve ABD arasında adı Jeo-Uzamsal İşbirliği Temel Değişim ve İşbirliği Anlaşması (BECA) olan ve iki ülke arasında uydu verilerinin paylaşılmasına izin veren askeri anlaşma imzalandığı duyuruldu. Anlaşma ile iki ülke arasındaki stratejik bağların derinleşeceği belirtilen açıklamada, "İki bakan, BECA'nın ziyaret sırasında imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi" denildi.
BECA ile Hindistan'ın füzeler ve insansız hava araçları gibi silahları daha etkin kullanmasını sağlayacak olan deniz ve havacılık alanındaki topografik verilere erişmesine izin verilecek.

Hindistan Bakan Pompeo’nun 5 günlük Asya gezisinin ilk durağı olurken, Pompeo’nun ilerleyen günlerde Sri Lanka, Maldivler ve Endonezya’yı ziyaret etmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...