Kilis'te 153 gün sonra yağmur yağdı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kilis'te 153 gün sonra yağmur yağdı

YAŞAM Haberleri  / AA

153 gün sonra yağan yağmur, Kilis'te büyük sevince neden oldu. Bugün ve yarın etkili olması beklenen yağışların şiddetini arttırarak süreceği bildirildi.

153 gündür yağmurun yağmadığı Kilis’te, dün akşamdan itibaren etkili olan yağmur nedeniyle toprak suyla buluştu. Kilis’te son yağmur 3 Haziran 2020 tarihinde yağmıştı. 

"EKİM AYINI YAĞIŞSIZ GEÇİRDİK"

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Kilis ve çevresinde sağanak yağmur nedeniyle sel uyarısında bulundu. Meteoroloji Kilis İl Müdürü Mustafa Kurt, 3 Haziran tarihinden itibaren ilk kez yağmur yağdığını ifade ederek, “Yağışla yarında devam edecek. Çiftçilerimiz için güzel bir gelişme, yağmurun yağması, Kilis’te, 1964, 1993 ile 2020 yılı Ekim ayı içerisinde ilk kez yağmur yağmadı. Ekim ayını yağışsız geçirdik” dedi.

Bugün ve yarın etkili olması beklenen yağışların şiddetini attırarak süreceği bildirildi.

Dün akşamdan beri aralıklarla şiddetli yağış nedeniyle zaman zaman enerji nakil hatlarında sorun meydana gelirken, karasal yayın yapan ulusal kanallar ile radyoların bulunduğu vericilere yıldırım düşmesi sonucu yayın verilemediği bildirildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...