Kazanda süt banyosu yaptı, Bakanlık fabrikayı kapattı

Düzenleyen:
Kazanda süt banyosu yaptı, Bakanlık fabrikayı kapattı

YAŞAM Haberleri

Konya'da üretim yapan Benefit Süt Toplama Merkezi'nde çalışan Emre S. isimli bir kişi süt kazanının içine girerek banyo yaptı.

Emre S'yi videoya çeken arkadaşı Turgut T, ardından rezalet görüntüleri sosyal paylaşım platformu TikTok'ta paylaştı. Bir de görüntüye Kemal Sunal'ın Sakar Şakir filmindeki 'Marmara Kazım' karakterinin repliğini ekledi.
Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tepkiler üzerine harekete geçti. Fabrikada inceleme yapan ekipler, işletmenin faaliyetini durdurdu.

Kazanda süt banyosu yaptı, Bakanlık fabrikayı kapattı

SÜTLER İMHA EDİLECEK
Denetimlerin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, şunları kaydetti: "Arkadaşlarımız denetimlerini yaptılar. İnsan sağlığını riske atan durumlardan dolayı faaliyetten men edilen firmaya, 13 bin 934 lira idari para cezası uygulandı. Aynı zamanda Konya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Var olan sütlerin imhasını ve işletme belgesinin iptalini de gerçekleştireceğiz."


Kazanda süt banyosu yaptı, Bakanlık fabrikayı kapattı
MÜHÜRLENDİ
Öte yandan Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de kontrollerin ardından iş yerini mühürlemek için binaya geldi. Tarım ve Orman Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada ise "Konya'daki bir süt üretim tesisinde olduğu ileri sürülen, halk sağlığını ve gıda güvenliğini hiçe sayan görüntüler üzerine, söz konusu işletmeye ekiplerimiz ivedilikle yönlendirilmiştir. Gelişmeler, kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Meram Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün görüntülerin çekildiği firmanın faaliyetine son vermesi ve idari para cezası uygulamasının ardından sütle banyo yapan Emre S. ile görüntüleri sosyal medyada paylaşan Uğur T. yakaladı.
 

Kazanda süt banyosu yaptı, Bakanlık fabrikayı kapattı

FİRMA: İŞ AKDİ FESHEDİLDİ
Konuya ilişkin bir açıklama da Benefit Süt Fabrikasından geldi. Firma çalışanın işine son verdiğini duyurdu.
Benefit Hayvancılık'ın Facebook hesabından paylaşılan açıklamada şöyle denildi: "Temel hedefi itibarsızlaştırma olan, elemanımız tarafından bilgimiz dışında çekilip çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılmış görüntüler ve yapılan eylem bizleri de üzmüş olup kesinlikle kabul edilmesi mümkün değildir. İlgili şahsın iş ahdi iptal edilmiş olup, hakkında gerekli yasal işlem ve incelemeler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kazanda süt banyosu yaptı, Bakanlık fabrikayı kapattı

TORKU'DAN AÇIKLAMA: HİÇBİR BAĞIMIZ YOKTUR
Ünlü gıda firması Torku'nun söz konusu firmadan süt aldığı iddia edildi. Torku iddiaları yalanladı. Şirketten yapılan açıklamada "Söz konusu firma ile başta Torku olmak üzere hiçbir Konya Şeker iştirakinin geçmişte bir iş bağı veya ticari alışverişi olmadığı gibi, bundan sonra da kesinlikle olmayacaktır. Torku'nun bu firmadan süt aldığına dair iddialar tamamen asılsız ve gerçeği yansıtmamakta olup konuyla ilgili yargı makamları nezdinde hukuki girişimde bulunulmuştur. Arkasında 900 bin çiftçi ortağıyla Konya Şeker'in bulunduğu 'Torku Güvenilir Gıda Zinciri'nin iki temeli, sertifikalı çiftçilerden oluşan hammadde tedarik modelimiz ve yüksek teknolojinin kullanıldığı en üst düzeyde hijyenin sağlandığı 'Akıllı Üretim Tesisimiz' ile tüketicilerimize her aşamada titizlikle denetlenen ürünler sunduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz" denildi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...