Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Koronavirüs sürecinde talep arttı! Bozulmadan 6 al saklanabiliyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Koronavirüs sürecinde talep arttı! Bozulmadan 6 al saklanabiliyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçelerinin bazı köylerinde yetişen, bozulmadan 6 ay saklanabilen sulu ve iri tanesiyle bilinen zivzik narı Diyarbakır'da tezgahlardaki yerini aldı.

Koronavirüs salgınının tekrar artış göstermesi ile birlilkte vatandaşlar bağışıklık sistemlerini kuvvetlendirmek için arayışlarına devam ediyor. Diyarbakır’da seyyar satıcı Mehmet Tun, bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ve birçok hastalığa karşı şifa deposu olan, bozulmadan 6 ay saklanabilen zivzik narını satışa sundu.

Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçelerinde dağlarda ilaçsız doğal üretilen zivzik narının bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisinin bulunduğunu belirten Mehmet Tun, kilogramını 5 liraya sattıkları narın sıkılmış halini de vatandaşlara sunduklarını aktardı. Tun, "Zivzik narı Siirt’in Pervari ve Şirvan bölgelerinde yetişen nardır. Dağlık alanlarda yetişip herhangi bir ilaçlama yapılmıyor. Narların içi komple kıpkırmızı, tatlı güzel bir tadı vardır. Vatandaşlarımızdan talep var, biz de Siirt’te hasat döneminde toplayarak Diyarbakır’a getirerek vatandaşlara sunuyoruz. Zivzik narına talep geçen seneye göre daha fazla arttı. Kötü bir hastalık geçiriyoruz. Vatandaşlar ilaçlardan bıkmış durumda, kendileri sağlıklı beslenmek istiyor. Sağlığını düşünen herkes zivzik narı tüketmeli. Bu narın bir diğer özelliği ise kaldıkça dışı kuru oluyor, kendini bu şekilde muhafaza ediyor, 6 ay boyunca bozulmaz. Biz bunu martın sonuna kadar satmaya devam ediyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...