Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yüzde kaç indiğine değil gerçekten ucuz mu, ona bakın

Yüzde kaç indiğine değil gerçekten ucuz mu, ona bakın

YAŞAM Haberleri

Kasım ayından başlayarak hemen hemen bütün markalarda indirim şenlikleri, 'muhteşem', 'şahane', 'görülmemiş' 'süper' gibi takılarla cuma günü indirimleri birbirini izliyor.

CANAN ERASLAN

Daha önce de 'suçüstü' yakalanan bazı markalarda olduğu gibi kampanya dönemi başlamadan önce fiyatı 2'ye katlanan  birçok ürün söz 'sözde indirim' günlerinde 'yüzde 80'e varan indirim' diyerek, önceki fiyatının da üzerinde satışa sunuluyor. Ardından "Bitmek üzere", "Son 5 ürün", "Akşam 21.00 indirimi" gibi yeni bildirimler sürekli alışverişe yönlendiriliyor. Burada görev ise cebini düşünmek zorunda olan tüketiciye düşüyor. Önemli olan markalardan gelen indirim oranı değil. Yüzde 99 indirim yapsa dahi o ürün gerçekten ucuz olmayabilir. Onun için öncelikle o ürün sizin ihtiyacınız mı, değil mi ona bakmalısınız; ardından da o ürünün o fiyatı hak edip etmediğine... Son dönemde başlayan "Siz önce sepeti doldurun, şu saati bekleyin" benzeri duyurularda da 'fiyat ve ihtiyaç kontrolüne' göre davranmakta fayda var.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...