Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aydın'da şap paniği! 22 mahalleye hayvan giriş çıkışı durduruldu

Düzenleyen:
Aydın'da şap paniği! 22 mahalleye hayvan giriş çıkışı durduruldu

YAŞAM Haberleri

Aydın'ın Germencik ilçesinde hayvanlarda görülen şap hastalığının tespit edilmesi nedeniyle 22 mahalleye geçici olarak hayvan giriş çıkışına izin verilmiyor.

Alınan bilgiye göre, Germencik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Balatçık Mahallesi'nde şap hastalığına yakalandığından şüphelendikleri bir hayvandan aldıkları numuneyi, Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsüne gönderdi. Enstitüde yapılan test sonucunun pozitif çıkması üzerine 3 kilometre alan koruma altına, 10 kilometre alan da gözetim altına alındı.

Balatçık ve 10 kilometrelik yarı çapında bulunan Dereköy, Ortaklar, Neşetiye, Naipli, Hıdırbeyli, Abdurrahmanlar, Kızılcapınar, Gümüşköy, Gümüşyeniköy, Tekin, Mursallı, Reisköy, Üzümlü, Dağkaraağaç, Çamköy, Selatin, Dağyeniköy, Uzunkum, Alangüllü ve Moralı mahalleleri ile Söke'nin Argavlı Mahallesi karantinaya alınarak geçici olarak hayvan giriş çıkışları yasaklandı.

Konuyla ilgili Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner ekiplerinin aşılama çalışmalarına başladıkları öğrenildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...