Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mardin’de sınırdan geçmeye çalışan bir terörist yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Mardin’de sınırdan geçmeye çalışan bir terörist yakalandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Suriye sınırından ülkeye geçiş yapmaya çalışan 3 kişiden 1’inin PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü üyesi olduğu tespit edildi. Yakalanan terörist tutuklanıp cezaevine gönderilirken diğer 2 kişi ise sınır dışı edildi.

Edinilen bilgiye göre, ülkeye kaçak yollardan girerken yakalanan ve jandarma ekiplerince işlemleri devam eden 3 şahıs hakkında yapılan detaylı sorgulama ve araştırma sonucu S.M.K. isimli şahsın 2018 yılında Suriye Haseke Kamışlı Şaddede kampında 15 gün silahlı ve ideolojik eğitim aldığı, daha sonra Ayn-İsa ve Rasulayn bölgelerinde PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünde savaşçı olarak görev aldığı, Barış Pınarı Harekatı esnasında Haseke Amude bölgesine kaçtığı ve burada faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

S.M.K. isimli teröristin çıkarıldığı mahkemece silahlı terör örgütüne üye olma suçundan tutuklandığı, işlemleri tamamlanan diğer iki şahsın ise İl Göç İdaresi Müdürlüğü ekiplerince sınır dışı edildiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...