100 kilometre gitti, 350 bin TL'sini dolandırıcıya verdi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
100 kilometre gitti, 350 bin TL'sini dolandırıcıya verdi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Elâzığ’da yalnız yaşayan N.S’yi arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıttı ve “Kimliğin kuyumcu soygununda kullanıldı. Gerçek soyguncuları yakalamamız için bize para vermen lazım” dedi.

Bu yalana kanan 80 yaşındaki kadın, dolandırıcının verdiği talimatları yerine getirdi. N.S, çantasına toplam 350 bin TL değerinde altın, döviz ve TL koyarak bir taksiye atladı. Ardından 100 kilometre yol katedip Malatya’daki Turgut Özal Tıp Merkezi otoparkına geldi. Burada, çantayı sahte polise teslim etti. Daha sonra taksiye atlayıp evine döndü. Dolandırıldığını ise bir gün sonra anladı, Emniyet’e başvurdu. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, 18 ayrı kamerada 85 saatlik görüntüleri titizlikle inceleyerek şüphelinin kimliğini tespit etti. Çantayı teslim alan kişinin H.E, onu kiralık araçla Malatya’ya getirenin Ali D, olayı organize edenin de Ahmet D. olduğu belirlendi. Ali D. ile Ahmet D. Şanlıurfa’da yakalanıp Malatya’ya getirildi. Şüphelilerin üzerinde 10 bin 305 TL ele geçirildi. Zanlılar tutuklanırken polis paranın geri kalanı ve H.E’nin peşine düştü.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...