Uzmanlardan uyku problemi çekenlere 4 tavsiye

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
Uzmanlardan uyku problemi çekenlere 4 tavsiye

YAŞAM Haberleri  / DIŞ HABERLER

Beyin gün boyu pek çok şeyle meşgul olduğu için günümüz insanı uykuya dalmak ve iyi bir uyku çekmekte zorlanabiliyor. ABD’de görev yapan ünlü Güney Afrikalı doktor Frank Lipman’ın, vücudu dinlendirip insanı 4 adımda uykuya hazırlayan yapılması kolay bir yöntemi var. Doktor bu yöntemi uyku problemi çeken hastalarında yıllardır kullanıyor. Zihni rahatlatacak, nefesi düzenleyecek, kalp atış hızını yükseltmeden kas gerginliğini azaltacak bu adımlar vücudu uykuya hazırlıyor.

İlk adım, bir bacağı büküp diğerini uzatarak hafifçe eğilmek ve kafayı sandalyeye dayamak. Toplamda 30 saniye kadar bu pozisyonda kalmak gerekiyor. Ardından kollar yavaşça yukarı kaldırılır ve aynısı diğer bacaklarla tekrarlanır. 

İkinci adım, yoga yaparkenki oturuşun sırt üstü yatar vaziyette tekrarıdır. Nefes almayı yatıştıran ve göğsün duygusal merkezini yumuşatan güçlü ve faydalı bir etki oluşturacak bu duruş 5 dakika sürmelidir. Bu, yemeklerden sonra sindirimi kolaylaştırmak için de kullanışlıdır.
Üçüncü adım, sırt üstü uzanıp iki bacağı duvara dayayarak L şekli oluşturmak. Bu yöntem kan basıncını düzenler, karın organlarını tazeler ve dolaşımı teşvik eder. Bunun da 10-15 dakika sürmesi gerekiyor. 
Dördüncü adım, “ceset pozu” olarak adlandırılıyor.  Bunun için sırt üstü uzanılır, gözler kapatılır, ayaklar bir adım kadar ayrılır. Gözler kapalıyken sessizce vücuda rahatlama talimatı verilir. Beyin, akciğerler, kalp, mide, böbrekler ve tüm organlar hayal edilerek gevşetilmesine odaklanılır. Dikkat, otomatik olarak teslim olmaya başlayacak olan beş duyunun tamamına verilir. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...