Kısıtlama saati değişti, trafikte yoğunluk erkenden başladı

Düzenleyen:
Kısıtlama saati değişti, trafikte yoğunluk erkenden başladı

YAŞAM Haberleri

Türkiye genelinde saat 19.00 itibariyle sokağa çıkma kısıtlamasının başlayacak olması nedeniyle E-5 Kadıköy mevkiinde erken saatlerden itibaren uzun trafik kuyrukları oluştu. Evlerine dönmek isteyen vatandaşlar metro ve metrobüs gibi toplu taşıma araçlarının duraklarında yoğunluk oluşturdu.

İstanbul’da metrobüs duraklarında dikkat çeken yoğunluk

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından hafta içi sokağa çıkma yasağı saatlerinin saat 19.00'da başlayarak sabah 05.00'da sona ereceğini açıklamıştı. Bugün de İstanbul’da mesai saatinin bitmesiyle vatandaşlar evlerine gitmek için yola koyuldu. Mesai saatlerinde yapılan düzenlemenin araç trafiğini geçtiğimiz günlerdeki yoğunluğun aksine olumlu etkilediği görülürken, metro ve metrobüs gibi toplu taşıma araçlarının duraklarında ise dikkat çeken yoğunluklar oluştu. Durakta bekleyen vatandaşlar metrobüslere binmek için birbiriyle yarışırken, korona virüs kuralları adeta hiçe sayıldı. Toplu taşıma araçlarındaki yoğunluklar ise drone ile havadan görüntülendi.

Kısıtlama saati değişti, trafikte yoğunluk erkenden başladı

Kısıtlama saati değişti, trafikte yoğunluk erkenden başladı

 

Türkiye genelinde saat 19.00 itibariyle sokağa çıkma kısıtlamasının başlayacak olması nedeniyle E-5 Kadıköy mevkiinde erken saatlerden itibaren uzun trafik kuyrukları oluştu. Yoğun trafik havadan görüntülenirken, İBB verilerine göre ise trafik yoğunluğu yüzde 58 olarak ölçümlendi.

Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, korona virüs tedbirleri kapsamında normal şartlarda 21.00’da başlayan sokağa çıkma yasağının 2 saat geriye çekilerek 19.00’dan itibaren başlayıp sabah 05.00’a kadar süreceğini duyurmuştu. Yeni açıklanan kısıtlama saati kararı sonrası işlerinden çıkan vatandaşlar evlerine dönüş yolunda erken saatlerden itibaren trafik yoğunluğu oluşturdu.
Kadıköy D-100 Ankara ve Edirne istikametinde oluşan trafik yoğunluğu havadan görüntülenirken, İBB verilerine göre ise trafik yoğunluğu yüzde 58 olarak ölçümlendi. Oluşan trafik yoğunluğu havadan görüntülendi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...