Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Caminin duvarlarına dadanan şahıs, imam ve müezzini canından bezdirdi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Caminin duvarlarına dadanan şahıs, imam ve müezzini canından bezdirdi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Antalya’da boya kovasına batırdığı ellerinin iziyle caminin bahçe duvarlarına değişik motifler yaptığı için gözaltına alınan şahıs, eski haline döndürülen duvarları serbest bırakıldıktan 1 gün sonra tekrar boyadı. Duvarların yeniden boyandığını gören cami imamı ve müezzin, “Önüne geçsek bizi de boyayacak” dedi. Şahıs, ikinci kez gözaltına alındı.

İlginç olay, geçtiğimiz gün Muratpaşa ilçesi Güvenlik Mahallesi’ndeki Çallıoğlu Camii’nde meydana geldi.

2 ay önce duvarları boyanan camiye Ramazan ayının başında gelerek temizlik ve bahçe işlerine yardımcı olan Kemal D. (28), yanına aldığı birkaç çocukla birlikte caminin bahçe duvarlarını el iziyle boyamaya başladı. Cami imamı Ümmet Akbaş, duvarları boyamaması konusunda Kemal D.’yi uyardı. Uyarıyı ciddiye almayıp başladığı boyama işine devam eden Kemal D., tuvaletin üzerine de yazıyla ‘Selamün Aleyküm’ yazdı. Sabah namazına gelen cami imamı, her yerin boyandığını görünce neye uğradığını şaşırdı. İmam Akbaş, polisi arayarak duvarları boyayan şahıs hakkında şikayetçi oldu. Olay yerine gelen polis ekipleri, şahsı gözaltına aldı. Kemal D., emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Caminin duvarlarına dadanan şahıs, imam ve müezzini canından bezdirdi

"GÜZEL OLMAMIŞ MI?"
"Allah’ın selamını yayıyoruz diye bizi oraya buraya şikayet ediyorlar" diyerek tepki gösteren Kemal D., olay yerinde imam ve gazetecilere, “Güzel olmamış mı bir söyleyin. Buraya geldiğimde burası çöplüktü. Millet burada birbirine Allah’ın selamını vermiyordu. Kendim isteyerek yaptım. Allah’ın evinde bir gün selam vermiyorlar. Bu ayıp bir şey. Hocadan da şikayetçiyim, iki tarafta da elim yakasındadır” açıklamasını yapmıştı.

SERBEST BIRAKILDI, YİNE BOYADI
Yaşanan olay sonrası caminin duvarları boyanarak eski haline getirildi. Serbest bırakılmasının hemen ardından camiye tekrar gelen Kemal D., daha önce boyamadığı yeri de el izleriyle boyadı. Duvarın üzerine de ‘Allah C. C.’ yazısı yazan Kemal D., sabah namazı için camiye gelen imam ve müezzin tarafından tekrar polise şikayet edildi. İhbarın ardından olay yerine gelen polis ekipleri, cami imamının ikinci kez şikayetçi olduğu Kemal D.’yi tekrar gözaltına aldı.

Caminin duvarlarına dadanan şahıs, imam ve müezzini canından bezdirdi

"BİZİ DE BOYAYACAK"
Cami Müezzini Gökhan İnal, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce genci birçok kez uyardıklarını ancak dinlemediğini belirtti. İnal, “Gözümü bu duvara dikmiştim’ demişti. Bir burası kalmıştı. Uyardık, yalvardık ‘yapma’ diye ama dinlemedi. 1 gün ara verdi, yapmaz sandık. Ertesi gün sabah namazına geldiğimizde bu duvarı gördük ki, yine yapmış yapacağını. Hocam ifade vermeye gitti, o da gözaltına alındı. Bu son yaptığı iş her şeyi batırdı. Hocamız da bunu görünce çok morali bozuldu, sabaha kadar uyumamış adam. Önüne geçsek herhalde bizi de boyayacak” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...