Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tek bir vakası olmayan köy!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Tek bir vakası olmayan köy!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin üzerinden 14 ay geçmesine rağmen Amasya’nın Taşova ilçesindeki Gökpınar Köyü'nde, misafirliklerin durdurulması ve tedbirlere verilen önem ile bugüne kadar herhangi bir Covid-19 vakasına rastlanılmadı.

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı 40 haneli 50 nüfuslu Gökpınar Köyü'nde şimdiye kadar hiçbir koronavirüs vakasına rastlanmazken, köy sakinleri virüs tehlikesine karşı kent merkezine dahi inmiyor. Köyün tüm alışverişini köyün Muhtarı Metin Şahin yapıyor.

Tek bir vakası olmayan köy!

"KÖYÜ BU BELADAN KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Gökpınar Köyü Muhtarı Metin Şahin, sıkı tedbir aldıkları belirterek, "Koronavirüs ülkemizde 2020 Mart ayında görülmeye başladı. Köyümüzü bu beladan korumaya çalışıyoruz. Biz köyümüze hali hazırda virüs, vaka yok. Bunun en önemli nedenlerinden bir tanesi, çok dikkat ettik. Dezenfektan dağıttık, kolonya dağıttık, maske dağıttık, hala da dağıtmaya devam ediyoruz."

Tek bir vakası olmayan köy!

"VİRÜSÜ İNSANLAR GEZDİRİYOR"
"Biz köyümüzü bu şekilde korumaya çalışıyoruz. Hali hazırda vakamız yok." diyen muhtar, "Dışarıdan köyümüze gelen vatandaşlarımıza 14 gün evlerinde kalmalarını öneriyoruz. Virüsün gezdiği yok. Olduğu yerde duruyor. İnsanlar gezdiriyor bunu. İnsanlar da biraz kendilerine dikkat ettikten sonra sıkıntı yok. İnsanlara da şunu öneriyorum: Uzak durun, mesafenizi koruyun, maskenizi takın. Bu kadar basit” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...