Adadaki direnen 3 faytoncu: Atlarımızı satsaydık onlar da kaybolmuştu

Adadaki direnen 3 faytoncu: Atlarımızı satsaydık onlar da kaybolmuştu

YAŞAM Haberleri

Türkiye'nin gündemindeki yerini koruyan Adalar'daki atların akıbetine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Başta hayvanseverler olmak üzere, adada yaşayan çevre sakinleri ve bazı siyasi parti temsilcileri, Adalar'daki atların geleceklerine ilişkin endişeler taşıdıklarını dile getirerek, bu sürecin iyi yönetilemediğini savunuyor.

Atların hibe edilmesiyle ilgili komisyon tutanağını paylaşan AK Parti Adalar İlçe Başkanı Sina Şen, "Baktığınız zaman sahiplendirme tutanaklarındaki imzaların hepsi İBB yetkililerine ait. Atların sadece çip ve barkot numaraları Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından İBB yetkililerine verilmiş. Bilinmezlik var ortada. 'Ben verdim.' demekle iş bitmiyor. Adalar İlçe Müdürlüğüne bu atların çıkışlarının kaydettirildiği gibi gittikleri yerde de götürenlerin ilçe tarım müdürlüklerine kaydettirmeleri gerekir" dedi.

FAYTON SAHİPLERİ ANLATTI
30 yıllık faytoncu Şahin Tumtel, 277 fayton sahibi arasında atlarını ve faytonunu teslim etmeyen 3 kişiden biri olduğunu söyledi.
Tumtel, atlarını satmadığını ve faytonunu teslim etmediğini belirterek, "Direniyorum. Hukuki yollara başvurdum. Süreç devam ediyor" dedi. Tumtel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun süreç hakkında verdiği sözleri yerine getirmediğini savunarak, şöyle devam etti:
"Atlar için daha düzenli barınaklar yapacaktı, yapmadı. Yaşananlar ortada. Atlar aynı çocuklarım gibiydiler. Ben de atlarımı İBB'ye satsaydım belki onlar da şu an kaybolmuştu" diye konuştu.
Ada sakini Ayşe Kanık da, "Bir seneyi geçti hala değil özgürleşmek, ahırlarında birer metre sicimlere bağlı olarak hareketsiz duran atlar var. Bazı atlar sahiplerinden ayrılması nedeniyle öldü. İBB ahırlarına götürülen atlardan da hiçbir sağlık sorunu olmadığı halde 1 hafta veya 10 gün sonra ölenler var" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...