Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu çiçeği koparmanın cezası 80 bin lira!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bu çiçeği koparmanın cezası 80 bin lira!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Sarp kayalıklarda ve yamaçlarda yetişen, halk arasında 'kızıl gül' olarak da bilinen 'ayı gülü' çiçeğini koparmanın cezasının 80 bin 465 lira olduğu bildirildi.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi Söğüt Yaylası'nda sarp ve kayalık yamaçlarda yetişen 'ayı gülü' çiçeği görsel şölen sunuyor. Halk arasında 'kızıl gül' olarak da bilinen ayı gülü, sadece mayıs ve haziran aylarında açıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünden alınan bilgiye göre ’ayı gülü’ çiçeğini koparanlara veya zarar verenlere 80 bin 465 lira cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Fotoğrafçılar ise koruma altındaki görsel şölen sunan ‘ayı gülü’ çiçeğini fotoğraflamanın mutluluğunu yaşıyor.

"BU EŞSİZ GÜZELLİK GÖRÜLMEYE DEĞER"

Sarp kayalıklarda ve yamaçlardaki çiçeklere ulaşarak çekim yaptığını söyleyen fotoğrafçı Doğan Yenigül, “Söğüt Yaylası'nın belirli bölgesinde yetişen ‘ayı gülü’ çiçeği açarak güzel bir görüntü oluşturdu. Çiçekler koruma altında olduğu için koparanlara veya zarar verenlere para cezası uygulanıyor. Bu eşsiz güzellikler görülmeye değer" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...