İstanbul'da 'çakarlı araç' denetimi yapıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İstanbul'da 'çakarlı araç' denetimi yapıldı

YAŞAM Haberleri  / AA

İstanbul polisi, son günlerde futbolcu Adem Büyük'ün eşinin sosyal medyada paylaştığı video ile tekrar gündeme gelen 'çakarlı araç'lar ile ilgili alarma geçti. Ekipler, usulsüz çakar ve siren bulundurarak emniyet şeridini kullanan araçlara yönelik denetim yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde önceden belirlenen kontrol noktalarında çakar kullanan araçları durdurarak denetim gerçekleştirdi.

Çakar ile birlikte emniyet şeridi ihlalini de denetleyen ekipler, 1 Kasım 2019 tarihinden itibaren sivil sürücülerin araçlarına çakar lamba takması ve kullanmasının yasaklanması nedeniyle yasağa uyulup uyulmadığını kontrol etti.

SİREN VAR, HASTA YOK!

Denetimler kapsamında, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde içinde hasta bulunmadığı halde emniyet şeridini kullanan 2 ambulans sürücüsüne "emniyet şeridi ihlali" suçundan 1339'ar lira ceza kesildi.

İstanbul'da 'çakarlı araç' denetimi yapıldı

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...