Esenyurt’ta içme suyuna lağım suyu karıştığı iddiası

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Esenyurt’ta içme suyuna lağım suyu karıştığı iddiası

YAŞAM Haberleri  / İHA

Esenyurt’ta şebeke suyundan zehirlendikleri iddiasıyla çok sayıda vatandaş hastanelere akın etti. Hastaların genelinde kusma, ishal ve bulantı gözlemlenirken; aynı şikayetlerle 100'ün üzerinde başvuru yapıldığı öğrenildi.

Esenyurt’ta yaşayan vatandaşlar ve çocuklar bulantı, kusma, ishal, ateş gibi şikayetlerle hastanelere akın etti. 

Tedavilerinin ardından taburcu edilen vatandaşların ardından, başka kişilerin de aynı sorunla hastaneye gitmesi üzerine içme suyunun incelenmesi için durum İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bildirdi. İçme sularından numune alan ekipler örnekleri test için laboratuvara götürdü.

İÇME SUYUNA LAĞIM SUYU KARIŞMIŞ

Bir hasta yakını ise doktorun kendilerine şebeke suyuna lağım suyu karıştığından şüphelendiklerini ve bir süre tedbir amaçlı hazır sulardan tüketmelerini tavsiye ettiğini söyledi.

Rahatsızlanan çocuklardan birinin yakını olan Hamza Barlıt, “Çocuğu mide bulantısından dolayı getirdik. Doktorlar içerde içme suyuna lağım suyunun karıştığını söylediler. Ondan dolayı birkaç gündür böyle şikayetler varmış. İçme suyu içmeyin dışarıdan hazır su için dediler. Serum bağladılar bekliyoruz. Çocuk müşahade dolu. Hepsinde serum bağlı hepsi de bu şikayetten dolayı gelmiş. Acildeki doktor söyledi bize böyle bir salgın varmış. Su temizlenmiş ama hala devam ediyormuş, siz tedbir amaçlı hazır su için dedi” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN ÇOCUKLAR AYNI ŞİKAYETLE GELİYOR”

Çocuğu rahatsızlanan Murat Yağcı ise ”Çocuğumu ishal şikayetle getirdik. Her hangi bir şey de vermedik. Sabah 10-11 civarı başladı. Farklı bir şey yemedi sadece mama veriyoruz. İSKİ suyu çeşme suyu kullanıyoruz. Bize sudan dolayı zehirlenmeyle ilgili bilgi gelmedi. Şimdi bakıyorum bütün çocuklar aynı şikayetle geliyor. Biz de ondan şüpheleniyoruz.” dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...