Görenler şaşıp kalıyor! Karınca yuvalarının boyu 1 metreyi buluyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Görenler şaşıp kalıyor! Karınca yuvalarının boyu 1 metreyi buluyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Uludağ'da ortaya çıkan ve boyu bir metreyi bulan dev karınca yuvaları, görenleri hayrete düşürüyor. Orman zararlılarının baş düşmanı olarak bilinen kırmızı karıncalar, bir koloni olarak yılda ortalama 24 kilo zararlı böceği yiyor.

Daha çok Afrika'da çekilen belgesellerde gördüğümüz devasa büyüklükteki karınca yuvaları Uludağ'da ortaya çıktı. Mangal kömürü ocaklarını andıran yuvalar, çam ağaçlarının diplerinde ilginç görüntüler oluşturuyor.

Yuvalarını toprak altında değil de ağaç kovuklarına yapan kırmızı karıncalar, kene düşmanı olarak biliniyor. Ormana büyük fayda sağlayan bu karıncalar, yuvasının olduğu 30-40 dekarlık alandaki bütün zararlı böcekleri temizliyor.

ORMAN ZARARLILARININ BAŞ DÜŞMANI

Uludağ Milli Parklar Alan Kılavuzu Hasan Ören, kırmızı karıncaların ormanın gönüllü koruyucuları olduğunu ifade ederek, "Bu karıncalar orman zararlılarının baş düşmanıdırlar. Her türlü tırtılı, böceği, yaprak arılarını ve bitki bitlerini yiyerek ormana fayda sağlarlar" dedi.

KIRMIZI KARINCA NEDİR?

Bir karınca kolonisinde yaklaşık 300 bin işçi karınca bulunuyor ve bir koloni yılda yaklaşık 24 kilo zararlı böceği yiyor.

Karıncalar, yuvalarını kurumuş ağaç kütükleri yanında kurarlar ve bu karıncalar etobur canlılardır, Ağızlarında formik asit bulunur. Bir canlıyı yok edecekleri zaman tükürerek formik asidi salgılarlar ve etkisiz hale getirip yok ederler.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...