Bu yol yürekleri ağza getiriyor! Yapımı 132 yıl sürdü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bu yol yürekleri ağza getiriyor! Yapımı 132 yıl sürdü

YAŞAM Haberleri  / AA

Yapımı 132 yılda tamamlanan ve 'dünyanın en zorlu yolları' arasında yer alan Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde bulunan Taş Yolu, çok sayıda tüneli ve keskin uçurumlarıyla adrenalin tutkunlarını ağırlıyor. Taş Yolu, özellikle off-roadcular, motosiklet tutkunları ve araçlarıyla safari yapmak isteyenler tarafından tercih ediyor.

Yöre sakinlerinin kazma kürek ile çalışmaları ve devletin de desteğiyle Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde 132 yılda tamamlanan Taş Yolu, dünyanın en tehlikeli yolları arasında yer alıyor. İlçeyi Sivas üzerinden İç Anadolu'ya bağlamak amacıyla inşasına 1870 yılında başlanan Taş Yolu, Karanlık Kanyon'un geçit vermeyen kayalıklarını ilkel aletlerle oyan ve adeta iğneyle kuyu kazan yöre halkı tarafından 2002'de tamamlandı.

Başlarda sadece yürüyerek geçilebilen Taş Yolu, zamanla araç geçişi için genişletildi ve İç Anadolu'ya bağlandı. Doğal güzelliği ve zorlu parkuruyla turizm amaçlı kullanılmaya başlanan yol, yurt içinden ve dışından çok sayıda turistin uğrak yeri haline geldi.

10 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDAKİ YOLDA 45 TÜNEL BULUNUYOR

Karanlık Kanyon boyunca devam eden 10 kilometre uzunluğundaki yol, irili ufaklı 45 tünel, çok sayıda keskin viraj ve uçurumlarıyla macera tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Yürüyüş ya da araçla zorlu yolculuk yaparak macera yaşamak isteyenleri ağırlayan Taş Yolu'nun yanı sıra Karanlık Kanyon'da da "Base Jamp" ve "Wingsuit" atlayışları gerçekleştirilebiliyor.

DÜNYANIN EN TEHLİKELİ YOLLARI ARASINDA YER ALIYOR

Taş Yolu'nun başlangıçta sadece ulaşımı kolaylaştırmak amaçlı yapıldığını ancak zamanla turizm için önemli bir merkez haline geldiğini aktaran bölgede işletme sahibi olan Latif Yalçıner, şöyle devam etti:

"Yolun yanından geçtiği Karanlık Kanyon'un yüksekliği yer yer 800 metreyi bulmaktadır ve çok derin vadilere sahiptir. Taş Yolu günümüzde dünyanın en tehlikeli yolları arasında yer almaktadır. Burası son yıllarda özellikle doğa ile ilgilenen misafirlerimizin uğrak noktası haline gelmiştir. Misafirlerimiz emek, kararlılık ve azimle ortaya çıkan yolun bu sonuçlarını burada ilgiyle takip etmektedirler. Taş Yolu, özellikle off-roadcular, motosiklet ve bisiklet grupları ile Kemaliye'ye gelen tur şirketlerinin misafirlerine yürüyüş parkuru olarak gösterdiği alan haline gelmiştir."

ZAMANLA SADECE TURİZM AMAÇLI KULLANILMAYA BAŞLANDI

Kemaliye Doğa Sporları Kulübü Başkanı Dilşat Özpan ise Taş Yolu'nun doğal güzelliği ile insanları kendisine hayran bıraktığını belirterek, "Zamanla bu yol sadece turizm amaçlı kullanılmaya başlanmıştır. Taş Yolu'na gelen ziyaretçilerimiz burada motosiklet, bisiklet ve araçlarıyla safari yaparak eğlenceli ve adrenalin dolu dakikalar geçirmektedirler." dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...