Kanal İstanbul için geri sayım: Hummalı çalışma başladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kanal İstanbul için geri sayım: Hummalı çalışma başladı

YAŞAM Haberleri  / İHA

26 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ilk köprüsünün temeli atılacak olan Kanal İstanbul'da hummalı çalışma başladı.

'Asrın projesi' olarak adlandırılan Kanal İstanbul'un temeli için geri sayım başladı. 26 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirilecek olan törende 6 köprüden ilkinin temeli atılacak. Bölgedeki hummalı çalışmalar dikkat çekiyor.

'İLK KAZMA VURULDU' ŞEKLİNDE YORUMLANDI

Projenin yapılacağı belirtilen Sazlıbosna Barajı çevresinde başlayan hummalı çalışmalar havadan görüntülendi. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan çalışmalarda çok sayıda kamyonun hafriyat taşıdığı görüldü. Görüntüler, Kanal İstanbul için ilk kazmanın vurulduğu şeklinde yorumlandı.

Kanal İstanbul için geri sayım: Hummalı çalışma başladı

6 KÖPRÜ YAPILACAK

Asrın projesi olarak bilinen Kanal İstanbul'da ilk köprü temeli 26 Haziran Cumartesi günü atılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla atılacak temel ile ilk köprü Kuzey Marmara Otoyolu bağlantılı olarak inşa edilecek. Kanal İstanbul projesi kapsamında toplam 6 köprü yapılacak. Toplam 1.4 milyar dolara yapılması planlanan köprülerin ikisinden raylı sistem geçirilmesi planlanırken, bu köprülerin çift katlı olarak yapılması, alt katında gidiş, dönüş raylı sistem olması, üst katında ise araçların geçeceği şekilde düzenleme yapılacak.

YAKLAŞIK 7 YILDA TAMAMLANACAK

Kanal İstanbul projesinin toplam maliyetinin 15 milyar dolar olması planlanırken, proje ile İstanbul'a alternatif su kaynakları da sağlanacak. Proje yaklaşık 7 yılda tamamlanacak.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...