Fotoğrafları silmek için zorla telefonu aldı, başına dert açtı!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Fotoğrafları silmek için zorla telefonu aldı, başına dert açtı!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, bir şahsın içindeki fotoğrafları silmek maksadıyla eski kız arkadaşının telefonunu zorla alması eyleminin 'nitelikli yağma' suçunu oluşturduğuna hükmetti.

Yargıtay'dan emsal nitelikte bir karar geldi. Bursa'da meydana gelen olayda; iddiaya göre bir kadın, eski erkek arkadaşını başka bir kadınla görünce intikam duygusuyla hareket ederek adamın kız arkadaşına ulaştı. Kadın, elinde eski erkek arkadaşıyla birlikte fotoğraflar olduğunu ve bu fotoğrafları kendisine göndereceğini söyledi. Bunun üzerine öfkelenen adam, kadınla buluşarak fotoğrafları silmesini istedi. Öfkeli adam, elindeki anahtarlıkla kafasına vurduğu kadından cep telefonunu alıp kaçtı. Kadının polisi aramasıyla birlikte yakalanan adam hakkında ‘nitelikli yağma’ suçundan dava açıldı.

4 YIL 2 AY HAPİS CEZASI

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığı 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Temyize gidilen davada devreye Yargıtay Genel Kurulu girdi.

"BİLGİ EDİNMEK DE MENFAATTİR"

Yargıtay'dan çıkan kararda şöyle denildi: Suça konu telefonun sahibinin elinden cebir kullanılmak suretiyle alındığının sabit olduğu, yağma suçunun oluşması için suça konu malın sahiplenme kastıyla alınmasının şart olmadığı, yararlanmanın sadece ekonomik menfaati değil aynı zamanda bilgi edinmeyi de kapsadığı ortadadır. İçinde bulunduğumuz çağda cep telefonlarının birer bilgisayar mahiyetinde olup içerilerindeki bilgiye ulaşma, bilginin değiştirilmesi ya da yok edilmesinin de yararlanma kastını ortaya koyduğu, somut olayda söz konusu telefonun fotoğrafları silmek amacıyla geçici olarak kullanılma kastıyla alınması durumunda da faydalanma kastı gerçekleştiğinden yağma suçunun oluşacağı göz önünde bulundurulduğunda sanığa atılı nitelikli yağma suçunun tüm unsurları itibarıyla oluştuğunun kabulü gerekmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı itirazının reddine karar verilmiştir.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...