Meteoroloji'den sağanak uyarısı (28 Haziran 2021 hava durumu)

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Meteoroloji'den sağanak uyarısı (28 Haziran 2021 hava durumu)

YAŞAM Haberleri  / İHA

Meteoroloji son dakika uyarısı yayınladı: 28 Haziran 2021 hava durumu raporu belli oldu. Haftanın ilk gününde hava nasıl olacak? Açıklanan rapora göre yurdun Kuzey kesimlerinde, özellikle Trakya ve Doğu Karadeniz bölgelerinde sağanak beklenirken, kalan kesimlerde ise havanın açık olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftanın hava durumu raporunu yayınladı. 28 Haziran 2021 hava durumu nasıl olacak diye merakla bekleyenler için son dakika tahminleri açıklandı. Geçen haftayı oldukça sıcak geçiren İstanbul'da bu hafta da aynı gidişat sürecek. Sıcaklıklar 31-32 derece civarında seyrederken, Karadeniz Bölgesi'nde ve Trakya'da zaman zaman sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

28 HAZİRAN 2021 HAVA DURUMU

28 Haziran 2021 hava durumu değerlendirmelerine göre; Trakya, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Erzurum, Kars ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli sağanak bekleniyor. Diğer yerlerde ise havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİ VE ÜZERİNDE SEYREDECEK

Hava sıcaklığında bu hafta önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıklar genellikle mevsim normalleri civarında, Kıyı Ege, Marmara ve doğu kesimlerde mevsim normalleri üzerinde seyredecek.

Meteoroloji'den sağanak uyarısı (28 Haziran 2021 hava durumu)

BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

Haftanın ilk gününde sağanak yağışlar daha çok Trakya ve Karadeniz'de kendisini gösterecek. Bütün bir hafta boyunca Doğu Karadeniz'de etkisini göstermesi beklenen sağanak yağışlar salı günü Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde, cuma günü ise Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde de etkili olacak. Doğu illerinde ve Kıyı Ege'de ise sıcaklıklarda artış bekleniyor. 

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 30
İstanbul: Parçalı bulutlu 31
İzmir: Az bulutlu ve açık 36
Adana: Az bulutlu ve açık 34
Antalya: Az bulutlu ve açık 38
Samsun: Parçalı bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28
Trabzon: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 26
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 41

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...