Miras bekleyen akrabalara Yargıtay'dan kötü haber

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Miras bekleyen akrabalara Yargıtay'dan kötü haber

YAŞAM Haberleri  / İHA

Yargıtay 17. Hukuk Dairesi, milyonlarca kişiyi ilgilendiren emsal nitelikte bir karara imza attı. Karara göre, miras birinci derecedeki mirasçıların tamamı tarafından reddedilirse, ikinci derecedeki akrabalara geçemeyecek.

Yargıtay'dan emsal nitelikte miras kararı geldi. Alacaklısı ölen şirket, vefat eden kişinin çocuklarının kapısını çaldı. Babalarının mirasını istemeyen çocukları, 'Tasarrufun iptali' davası açarak mirası reddetti. Asliye Hukuk Mahkemesi, mirasçıların bu talebini kabul etti. Alacaklı şirket kararı temyiz edince devreye Yargıtay girdi. Emsal nitelikte bir karara imza atan Yargıtay 17. Hukuk Dairesi, miras hayali kuran ikinci derece akrabaları üzen bir karara imza attı.

"İKİNCİ DERECEDEKİ MİRASÇILARA GEÇMEZ"

Kararda şöyle denildi:
“Türk Medeni Kanununun 612.maddesinde 'En yakın yasal mirasçıların tamamı tarafından reddedilen mirasın, sulh mahkemesince iflas hükümlerine göre tasfiye edileceği, tasfiye sonunda arta kalan değerlerin ise mirası reddetmemişler gibi hak sahiplerine verileceği' düzenlenmiştir. Yani murisin en yakın yasal mirasçıların tamamı tarafından ret edilen miras, sulh mahkemesince iflas hükümlerine göre tasfiye edilir. Bu yasal düzenleme uyarınca, mirasın birinci derecedeki mirasçıların tamamı tarafından reddi halinde miras ikinci derecedeki mirasçılara geçmez.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...